Här tar Victoria farväl av prinsessan Kristine

Här kommer Victoria och Mette-Marit av Norge för att ta farväl av sin familjemedlem prinsessan Kristine Bernadotte.

Svenska och norska kungahuset samlades vid lunch vid Drottningholms slottskyrka för kunglig begravning.

Senare under lördagen ska de ta ett sista farväl ute på kungliga begravningsplatsen på Haga.

Det var strax före lunch som bilen med kronprinsessan Victoria och prins Daniel rullade in på gårdsplanen utanför Drottningholms slott. Där inne väntade kungen och drottning Silvia för att tillsammans med kronprinsessparet och norska kungafamiljen visa sin respekt för familjemedlemmen Kristine Bernadotte. Hon var änka efter prins Carl, brorson till framlidna kung Gustaf V och kusin till framlidna kung Gustaf VI Adolf.

I början av november somnade Kristine Bernadotte in i sitt hem i Spanien och under lördagen var det dags för det svenska och norska kungahuset att ta farväl.

Kristine Bernadotte var inte bara en kär medlem av det svenska kungahuset, utan stod även norska kungahuset oerhört nära genom prins Carls släktband, bror till kronprinsessan Märtha av Norge och  morbror till nuvarande kung Harald.

Kung Harald och drottning Sonja var under lördagsförmiddagen på plats ute vid Drottningholms slottskyrka där de gjorde sällskap med kronprins Haakon och hans hustru kronprinsessan Mette-Marit. Även prinsessan Märtha Louise och maken Ari Behn hade flugit från Oslo för att vara med på begravningen.

Vid 10.00 anlände kistan med stoftet av Kristine Bernadotte och inne i kyrkan gjorde hovsångaren Loa Falkman sig i ordning för att sjunga på begravningen.

Under lördagseftermiddagen förs kistan ut till kungliga begravningsplatsen på Haga. Där ska Kristine Bernadotte sänkas ner i familjegraven. Hon ska vila sida vid sida med sin framlidna prins Carl, som somnade in 2003.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.