Här tar Cameron  Reinfeldts hand

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Här tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot toppolitikerna i Stockholm.

Ledarna för de nordiska länderna, tre baltstater samt premiärminister David Cameron från Storbritannien är på plats för att delta i det största toppmötet i Sverige sedan 2001.

På onsdagskvällen öppnade toppmötet, Northern Future Forum, officiellt. Toppmötet är det största i Sverige sedan EU-toppmötena 2001.

Statsminister Fredrik Reinfeldt är värd och tog på kvällen emot stats- och premiärministrarna från de fyra övriga nordiska länderna, tre baltstaterna samt premiärminister David Cameron från Storbritannien. Middag i Rosenbad och ett besök i statsministerns bostad Sagerska palatset stod på schemat på onsdagskvällen.

Vid toppmötet står bland annat fler äldre i arbetslivet och kvinnligt företagande på dagordningen.

"Akuta krisinsatser"

- För delar av Europa är det mer akuta krisinsatser som gäller, men vi har lite mer utrymme att diskutera tillväxt, sa Fredrik Reinfeldt på en pressträff inför mötet.

Under torsdagen blir Fotografiska museet arenan, där flera rundabordssamtal med inbjudna experter, företagare och regeringschefer ska hållas. Enligt Reinfeldt är 70 procent av de deltagande experterna kvinnor och själv har han en delegation bestående av idel kvinnor med sig, däribland Svenska Spels tidigare vd Meg Tivéus, designern och företagaren Gudrun Sjödén och Googles Sverige-vd Stina Honkaama.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.