Här tackar V-ledaren MUF för kampanjhjälp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
MUF-ordföranden Erik Bengtzboe.
Foto: Jens L'Estrade
Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt.
Foto: Sven Lindwall

Moderaternas ungdomsförbund skulle angripa Vänsterpartiet.

Men när de lade ut en varning om partiets skattehöjningar blev effekten den motsatta.

Hundratals kommentarer hyllade i stället V på Mufs Facebook.

"Tack Muf för att ni bedriver valkampanj åt oss", kommenterade V-toppen Ulla Andersson.

"Jonas Sjöstedt vill ta 9 520 kr från dig (och alla andra i Sverige)."

Så inledde Muf en annons som de publicerade på Facebook på torsdagen. Budskapet handlade om att Vänsterpartiet vill höja flera skatter - däribland bolagsskatten, flygskatten och förmögenhetsskatten.

Men de som kommenterade bilden på Mufs egen Facebooksida såg inte annonsen som en varning. I stället har hundratals personer hyllat Vänsterpartiets förslag.

"Roligt men otippat"

Kommentarerna blev så många att Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson, gav sig in i kommentarsfältet och tackade Muf för hjälpen.

"Tack Muf för att ni bedriver valkampanj åt oss", skrev hon.

Även V-ledaren Jonas Sjöstedt tackade för draghjälpen.

"Tack MUF! Roligt men otippat att ni hjälper oss sprida fina argument för rättvisa, skatt efter bärkraft och välfärd", skrev han på Twitter.

"Förödande för alla människor"

Mufs ordförande Erik Bengtzboe vill inte svara på några frågor om annonsen men skriver i en kommentar till Expressen.se.

"Jag kan bara konstatera att en skattehöjning med 90 miljarder, varav en stor del riktar sig mot just ungas jobb, skulle vara förödande för alla människor som har ett jobb eller de som vill ha ett jobb. Om V ser det som något bra så kan jag bara tacka dem för fler väljare. Att vi kan glädjas åt Sjöstedts plötsliga tydlighet klargör bara skillnaderna i politiken. Frågan är vad Löfvén som gör anspråk på att leda oppositionen säger om detta? Till sist är det väljarna som avgör valet och jag tror att majoriteten av väljarna vill se fler jobb, inte färre."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.