Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här stormar kvinnliga aktivisten Le Pens scen

Här stormar Femen-aktivisten scenen under Marine Le Pens tal. Foto: Christophe Petit Tesson / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Marine Le Pens tal stördes flera gånger.
Marine Le Pen tackar åhörarna efter sitt tal. Foto: Christophe Petit Tesson / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Här stormar Femen-aktivisten scenen.

Flera personer fördes bort av polis i samband med omfattande demonstrationer under högerpopulisten Marine Le Pens valmöte på söndagskvällen.

– De stör det möte som hålls av den enda kvinnan som försvarar kvinnors rättigheter, säger Marine Le Pen.

Svartklädda och maskerade personer kastade olika föremål mot de säkerhetsvakter som bevakade arenan Zénith i nordöstra Paris där Nationella fronten flera timmar senare höll valmöte.

Demonstrationerna eskalerade ju närmare mötet kom och en större polisinsats jagade två olika grupperingar - den ena bestående av antifascister och den andra från en vänsterextrem rörelse – i det lilla skogsområde som omslöt arenan.

När Marine Le Pen slutligen äntrade scenen hyllades hon med jubel och applåder – men det tog inte många minuter innan en barbröstad kvinna från feministiska aktivistgruppen Femen lyckades ta sig upp på scenen för att protestera mot det högerpopulistiska partiet.

Kvinnan brottades ned av vakter och fördes ut samtidigt som Nationella frontens ledare avfärdade avbrottet som ett verk av "vänsterextremister":

– De stör det möte som hålls av den enda kvinnan som försvarar kvinnors rättigheter.

 

LÄS MER: Macron: "Tar makten för att dela den med er"

 

Många demonstrerade under högerpopulisten Marine Le Pens valmöte. Foto: Francois Mori / AP TT NYHETSBYRÅN

Le Pen: Femen borde stanna

Marine Le Pen fortsatte sedan att tala om invandring och det hot invandrare utgör mot Frankrike, att kvinnor inte ska behöva frukta religion utan själva välja om de vill tro eller inte och att många fransmän i dag inte känner igen sitt eget land.

Hon fortsatte med att deklarera att franskt medborgarskap är något man ska förtjäna – därefter avbröts talet ännu en gång.

Ytterligare en Femen-aktivist lyckades ta sig upp på en intilliggande scen och fördes snabbt ut av säkerhetsvakterna.

– Men vilka är Femen? Islamisterna vill stena kvinnor och jag är den enda som står upp. De här islamisterna har utsett mig till den enda kandidaten som bör förlora, och jag tackar dem, de vet vem de ska frukta, säger Marine Le Pen.

Hon fortsatte, med en ironisk kommentar riktad till den bortförda Femen-aktivisten:

– Hon borde stanna, hon kanske kunde lära sig något.