Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här städar Kinberg Batra ur kontoret

Anna Kinberg Batra vid sitt tal i Almedalen. Foto: Christian Örnberg
Anna Kinberg Batra meddelade att hon avgår som partiledare för Moderaterna. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Här packar Anna Kinberg Batra ihop som partiledare.

Men det är med en nostalgisk känsla hon städar ur kontoret för att lämna över till sin efterträdare.

"Nu är det dags att flytta ut. Det känns." skriver hon på Instagram.

Flyttlådorna står lutade mot väggen i hörnrummet i Moderaternas riksdagskansli som Anna Kinberg Batra haft som kontor sedan januari 2015.

Men nu är det dags för henne att lämna över till sin efterträdare som M-ledare.

På fredagen ägnade hon sig åt att packa ihop sina tillhörigheter i rummet - och när hon lät telefonen panorera över rummet i en film som hon lade ut på Instagram var det kala ytor och tomma mapphållare som syntes. 

Och det var med både nostalgi och stolthet hon tog avsked av rummet.

"Nice girls dont get the corner office, sägs det. Till detta fina hörnrum kom jag i januari 2015. Nu är det dags att flytta ut. Det känns. Men hade jag suttit där och bara varit snäll de här senaste åren hade jag inte fått nånting gjort. Och DET skulle jag ha ångrat." skriver Anna Kinberg Batra på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BZnf6vQh0RD/?hl=sv&taken-by=kinbergbatra

Avslutade med makens premiär

När städningen var klar blev det festligare stämning. På fredagseftermiddagen var hon i stället på plats utanför Rival på Mariatorget i Stockholm där hon poserade bredvid en stor uppblåsbar, rosa elefant.

"Fick tillfälle att känna mig lite liten, utanför Rival på Mariatorget inför makens premiär i kväll. Om den står utanför teatern och tar sån plats, är det då ändå jag som är #elefantenirummet ?" skriver den avgående M-ledaren.

https://www.instagram.com/p/BZoJv5HBsO8/?hl=sv&taken-by=kinbergbatra

Det var för en dryg månad sedan som Anna Kinberg Batra meddelade att hon lämnar som partiledare efter att elva länsförbund krävt hennes avgång.

Moderaterna håller en extra stämma på söndag för att välja ny partiledare. Allt tyder på att det blir Ulf Kristersson, i dag partiets ekonomiska talesperson, som tar över som M-ledare efter att valberedningen i förra veckan föreslog honom.