Cameron vill inte ha öl på bordet på Expressens bild så personalen får plocka undan glas och flaskor och samtalet med Fredrik Reinfeldt kan fortsätta.
Cameron vill inte ha öl på bordet på Expressens bild så personalen får plocka undan glas och flaskor och samtalet med Fredrik Reinfeldt kan fortsätta.

Här smusslar David Cameron bort ölen

Publicerad

DAVOS. Storbritanniens premiärminister David Cameron är Davos mest utskällda man efter att hans löfte till folket om en folkomröstning om EU hotar samarbetet. Inte undra på att han var sugen på att ta ett glas med vännen Fredrik Reinfeldt på torsdagskvällen - och Expressen fick exklusivt tillträde till mötet på lyxhotellet.

- Vad vill du ha dricka? Öl eller vin, frågade Cameron när han tog emot Reinfeldt i sviten i Davos.

David Cameron är på allas läppar i Davos men i går kväll kände han bara för att ta en öl med Fredrik Reinfeldt, precis som han gjorde när de sågs i alpmetropolen för två år sen.

"Kan inte ha öl överallt"

När Reinfeldt kom till Camerons svit hade Cameron redan dukat fram två öl från minibaren. Men när han påmindes om att hans stab godkänt att Expressen, som enda tidning, skulle vara med i början beordrade han bort ölen.

- Vi kan inte ha öl överallt, skämtade Cameron.

Reinfeldt inför mötet:

- Vi har alltid ett utbyte av att träffas och nu försöker vi göra det i kombination av arbete och lite mer avkopplat.

Finns det ett behov nu av att snacka under lite lugnare former?

- Absolut. Som du vet är politikens form att sitta ned i så kallade bilateraler där man även tar med tjänstemän men jag tycker att ett stort värde med en mer avslappnad form.

Du och Cameron har ju haft en ganska tajt relation med flera möten - finns det risk att ni glider isär om han glider ifrån det europeiska samarbetet?

- Det tror jag inte, säger Reinfeldt.

Senare var han nöjd med både ölen och samtalet som bland annat kom att handla om kommande EU-toppmöte där Sverige och Storbritannien kommer hålla ihop.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag