Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här slår tjuvarna till
mot Postnords lokaler

Tjuvarna körde rakt genom väggen till Postnords lokaler i Kista med en stor hjullastare.
Foto: Marco Blomberg

Här slog tjuvarna till mot Postnords lokaler mitt i natten.

Med en stor hjullastare körde de rakt genom ena väggen i vad som framstår som en smash and grab-kupp.

– När vi kontaktades hade det gått ett tag, tyvärr, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Vid 06.16 på torsdagsmorgonen larmades polisen om smash and grab-kuppen mot Postnords lokaler i Kista i västra Stockholm. Den utsatta byggnaden uppges rymma frimärken.

I sin händelserapport skriver polisen:

"Polis beordrades till platsen sedan väktare som skickats till platsen efter inbrottslarm upptäckt att en hjullastare körts in i en industrilokal där frimärken förvaras."

Hjullastaren har tagits i beslag av polisen.

Polisen: Larmades för sent

Händelsen rubriceras som stöld eller inbrott, men det är oklart om gärningspersonerna fick med sig något.

– Jag vet inte mer än så där om det, det har körts in någon form av arbetsfordon för att ta sig in i lokalerna. Det är Postnords lokaler. Det var väktare som skickades dit efter att inbrottslarm utlösts. När vi kontaktades hade det gått ett tag, tyvärr, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Bilder från brottsplatsen visar hur den utsatta väggen fläkts upp.

– Det framgår inte av de uppgifter jag har här, om de gått med sig någonting. Det har skett vid några tillfällen tidigare.

Larmades efter att bilar punkterats

Och det stämmer att det inte är första gången en liknande kupp genomförs mot Postnords lokaler i Kista. Den 10 maj i år larmades polis till byggnaden efter att flera bilister fått sina bildäck punkterade av fotanglar som kastats ut på marken.

– Det var flera som ringde och sa att de kört på så kallade fotanglar. Sen efter en stund hittade man hålet i väggen, där en hjullastare hade körts in, sa Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.