Tjuvarna körde rakt genom väggen till Postnords lokaler i Kista med en stor hjullastare. Foto: Marco Blomberg

Tjuvarna körde rakt genom väggen till Postnords lokaler i Kista med en stor hjullastare.

 Foto: Marco Blomberg

Här slår tjuvarna till
mot Postnords lokaler

Publicerad

Här slog tjuvarna till mot Postnords lokaler mitt i natten.

Med en stor hjullastare körde de rakt genom ena väggen i vad som framstår som en smash and grab-kupp.

– När vi kontaktades hade det gått ett tag, tyvärr, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Vid 06.16 på torsdagsmorgonen larmades polisen om smash and grab-kuppen mot Postnords lokaler i Kista i västra Stockholm. Den utsatta byggnaden uppges rymma frimärken.

I sin händelserapport skriver polisen:

"Polis beordrades till platsen sedan väktare som skickats till platsen efter inbrottslarm upptäckt att en hjullastare körts in i en industrilokal där frimärken förvaras."

Hjullastaren har tagits i beslag av polisen.

Polisen: Larmades för sent

Händelsen rubriceras som stöld eller inbrott, men det är oklart om gärningspersonerna fick med sig något.

– Jag vet inte mer än så där om det, det har körts in någon form av arbetsfordon för att ta sig in i lokalerna. Det är Postnords lokaler. Det var väktare som skickades dit efter att inbrottslarm utlösts. När vi kontaktades hade det gått ett tag, tyvärr, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Bilder från brottsplatsen visar hur den utsatta väggen fläkts upp.

– Det framgår inte av de uppgifter jag har här, om de gått med sig någonting. Det har skett vid några tillfällen tidigare.

Larmades efter att bilar punkterats

Och det stämmer att det inte är första gången en liknande kupp genomförs mot Postnords lokaler i Kista. Den 10 maj i år larmades polis till byggnaden efter att flera bilister fått sina bildäck punkterade av fotanglar som kastats ut på marken.

– Det var flera som ringde och sa att de kört på så kallade fotanglar. Sen efter en stund hittade man hålet i väggen, där en hjullastare hade körts in, sa Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen då.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag