Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här släpas död man bakom motorcykeln

En av de misstänkta spionerna släpades längs gatorna efter en motorcykel.Foto: Hatem Moussa

Maskerade och beväpnade män sköt under tisdagen ihjäl sex misstänkta spioner i Gaza, uppger vittnen för AP.

Enligt AP ska en folkmassa ha omringat fem av kropparna kort efter dödsskjutningen. Den sjätte bands vid en motorcykel och släpades längs gatorna medan folk skrek "spion, spion".

Efter en vecka av våldsamheter mellan Israel och Palestina blev även tisdagen en brutal dag. Mitt i centrala Gaza sköts sex män till döds - misstänkta för att ha spionerat åt Israel.

En reporter för nyhetsbyrån Associated Press ska ha bevittnat hur maskerade män ska ha tvingat ut sex personer ur en bil och sedan skjutit dem mitt på gatan.

En folkmassa samlades runt kropparna och folk spottade på de döda männen och ska, enligt Huffington Post ha skrikit: 'spioner, spioner'. Och en av de döda på gatorna släpades efter en motorcykel.

– De borde ha dödats på ett mer brutalt sätt så att inte andra kommer på tanken att på att jobba med Israel, sa en av åskådarna till AP.

Nya explosioner

Striderna fortsatte under natten. Strax före klockan ett i natt briserade nya explosioner i staden. Kassem Hamadé berättade i telefon direkt från Gaza att det under tisdagskvällen inte såg ut att bli någon vapenvila:

– Först trodde man att det skulle bli en vapenvila i kväll men allt tyder på att det inte blir någon. Vapenvilan skulle ha trätt i kraft nu, men de bombar allt som rör sig ut på gatorna. Speciellt motorcyklar bombas av obemannade flygplan, sa han tidigare på kvällen.