Här skuttar Joe Biden upp för trappan

Joe Bidensmåsprang upp för trappan för att hälsa på de svenska ministrarna.
Joe Biden träffade de svenska ministrarna.
Foto: PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Stort säkerhetspådrag utanför Rosenbad.
Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Joe Bidens besök i Stockholm innebär ett kärt återseende för två av de inblandade personerna.

När statsminister Stefan Löfven besökte Washington förra året fattade han och Biden tycke för varandra.

När den amerikanska vicepresidenten anlände till Rosenbad under torsdagen skuttade han upp för trappan innan han glatt hälsades välkommen av Löfven.

Under natten landade den Joe Biden på Arlanda efter att ha varit på ytterligare ett statsbesök i Turkiet under början av veckan.

Vid 11.20 anlände han till Rosenbad i Stockholm, tätt följd av hela det entourage som en statsföreträdare från USA har med sig. På bilder kan man se hur Biden, som är 73 år gammal, tog ett par stabila skutt uppför trapporna. 

Där togs han emot av statsminister Stefan Löfven, och de såg ut att vara uppriktigt glada över att få träffa varandra. Löfven hälsade Biden hjärtligt välkommen, samtidigt som de skakade han och utböt hälsningsfraser framför de smattrande kamerorna.

Hade mycket att prata om

Det är dock inte första gången de båda möts. 

I samband med ett möte i Washington förra året visade det sig att Stefan Löfven och Joe Biden kommer väldigt bra överens. Löfven sade då bland annat att de hade haft mycket att prata om och Biden påpekade att de var "de enda arbetarna" där.


https://www.instagram.com/p/BJhvcNGD2jx/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.