Här regnade 1000-tals döda fladdermöss ner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Tusentals fladdermöss regnade ner på invånarna i Queensland, Australien, förra helgen.

Enligt djurskyddsmyndigheterna beror den mystiska massdöden sannolikt på värmeböljan, rapporterar Huffington Post.

- Det är en hemskt, grymt sätt att dö på. När temperaturen stiger över 43 grader faller bara djuren ner, berättar Louise Saunders som arbetar för att skydda fladdermössen.

https://www.youtube.com/watch?v=222adn6hTa8

När invånare i delstaten Queensland i Australien vaknade i helgen låg det fullt med fladdermöss på marken. I Dayboro filmade Murray Paas (se klippet från YouTube ovan) över tusen fladdermöss - bara i hans egen trädgård. Djurskyddsföreningens talesman Michael Beatty bekräftar att massdöden orsakats av den värmebölja som just nu råder med mycket höga temperaturer.

- Det är en katastrof för fladdermössen, som ju är viktiga för ekosystemet, förklarar Beatty.

16 personer behandlas efter bett

Hälsomyndigheterna uppmanar folk att inte röra fladdermuskropparna, utan i stället kontakta lokala viltvårdare som ska avlägsna kadavren. Risken att smittas av lyssaviruset, som liknar rabiesviruset, är nämligen stort.

Men många klagar på kadavren inte tas bort tillräckligt snabbt. De tusentals kropparna ska enligt uppgifter stinka fruktansvärt. Många fladdermöss hänger också döda i träd och buskar och äts upp av fluglarver.

- Om du hittar en fladdermus är det mycket viktigt att inte röra den, säger Jeannette Young, chefen för hälsovårdsmyndigheten.

- Vissa fladdermöss kan verka döda men är inte det, och när folk har försökt ta bort dem har de blivit bitna.

16 personer i Queensland behandlas just nu med antivirala läkemedel efter fladdermusbett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.