Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här räddar militären offren i trafikolycka

<p>En 25-årig kvinna och en 30-årig man vårdas för allvarliga skador.</p>Foto: Läsarbild
Militären stod uppställd vid sidan av vägen.Foto: Läsarbild

Här räddar militären offren i bilolyckan.

Arméövningen pågick precis vid vägen – när två bilar plötsligt kolliderade mitt framför ögonen på soldaterna.

– Vår personal var först på plats och utförde första hjälpen på de skadade, säger Caroline Segerdahl på Försvarsmakten.

Det var i lördags eftermiddag som soldater från Göta ingenjörsregemente, Trängregementet och Livgardet var samlade vid Kolmetorpskorset längs riksväg 50 strax utanför Motala för en pågående övning som ingår i den nationella insatsen Arméövning 2015.

När de stod uppställda vid sidan av vägen svängde plötsligt en silvergrå kombi ut på den större vägen – samtidigt som en annan bil kom körande på 90-vägen.

Olyckan var oundviklig och den mindre bilen kraschade rakt in i sidan på kombin.

– Den hände precis framför ögonen på vår personal, säger Caroline Segerdahl, informationschef för Arméövning 2015.

Hyllade av polisen

Soldaterna skyndade sig fram och lyckades dra ut alla personer ur de två demolerade bilarna, samtidigt som de larmade ambulans.

– De utförde första hjälpen på de skadade och tog hand om chockskadade fram till dess att ambulansen kom, säger Caroline Segerdahl.

I bilen som svängde ut färdades en 56-årig man som skadades lindrigt. I den andra bilen färdades en 45-årig kvinna, en 60-årig man, en 25-årig kvinna och en 30-årig man. Samtliga personer fördes till Universitetssjukhuset i Linköping. Den 25-åriga kvinnan och den 30-årige mannen vårdas för allvarliga skador.

Mycket tyder dock på att olyckan kunde ha slutat betydligt allvarligare om det inte varit för militärens hjälp.

– Polisen har tackat Försvarsmakten för det snabba ingripandet så troligen har vi bidragit till att allt gick lite bättre, säger Caroline Segerdahl.

Den 56-årige mannen som körde den silvergrå kombin är nu misstänkt för drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.