Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här poserar de amerikanska soldaterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Här poserar de amerikanska soldaterna i Afghanistan med en nazisymbol på flaggan.

Militären hävdar att det rör sig om ett naivt misstag.

Men många i USA är djupt kränkta och kräver att soldaterna ställs inför rätta.

Bilden på krypskyttesoldaterna framför den blå flaggan togs i september 2010, och har kommit till allmänhetens kännedom efter att ha siktats på en blogg, uppger AP.

Symbolen är snarlik det ökända tyska SS-förbandets. Specialenheten mördade miljontals judar och romer under andra världskriget.

Bilden har lett till kraftigt upprörda känslor i USA och många kräver en ordentlig utredning, samt att soldaterna ställs inför rätta.

Naivt misstag

Den amerikanska militären gör sitt bästa för att tona ned saken.

I ett uttalande säger marinkåren att symbolen inte är acceptabel, men att soldaterna inte kommer att bestraffas eftersom man bedömer att det rör sig om ett naivt misstag.

Soldaterna ska nämligen ha trott att symbolen representerade spejande krypskyttar.

– Jag tror inte att de inblandade soldaterna någonsin skulle ha använt någon typ av symbol som förknippas med den militära kriminella organisationen i Nazityskland som begick massgrymheter under andra världskriget, säger major Gabrielle Chapin, talesperson för soldaternas hemmabas Camp Pendleton i USA, enligt AP.

Det här är andra gången på kort tid som den amerikanska militären hamnar i blåsväder.

I januari lades en video ut på internet som uppges visa fyra amerikanska soldater som kissar på döda talibaner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.