Har plockat svamp med Bert Karlsson

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dansbandslegendaren Stefan Borsch har precis fyllt 60 år, Expressen bjöd på tårta.

För tio år sedan bytte han mikrofonen mot kuratorsrocken.

Forne dansbandsstjärnan Stefan Borsch har inga planer på en comeback, men det händer att Bert Karlsson ringer upp.

- Bert är en trevlig människa, säger han.

Stefan Borsch har precis fyllt 60 år. Födelsedagen firade han med att åka på en skidweekend tillsammans med familjen. - Jag har haft två stora kalas, både när jag fyllde 40 och 50 år. Den här gången ville jag fira med familjen, säger han och provsmakar Expressens 60-årstårta.

Började jobba på sjukhuset

 Han började sin karriär som sångare i Vikingarna. 1981 släppte han sin första soloskiva "Minns att jag finns". I samma veva började Stefan Borsch även att läsa på Socialhögskolan i Örebro. - Det var lite knepigt att studera samtidigt som jag var ute och turnerade. Men jag utnyttjade min tid och pluggade i turnébussen på helgerna. I början av 90-talet hamnade dansbandsbranschen i en svacka och Stefan bestämde sig för att att sluta med musiken. Han gick in på Centralsjukhuset i Karlstad och frågade om det fanns något jobb. Det fanns det. 

Har plockat svamp med Bert

 Han har jobbat på Landstinget i Värmland sedan dess. - Min bakgrund har varit ett bra sätt att knyta kontakter, folk känner igen mig. Även om kanske inte alla patienter gillar just den musiken, säger han och skrattar. Stefan har många roliga minnen från tiden i musikvärlden. Det är inte alla som har plockat kantareller med Skaras skivkung Bert Karlsson. - Vi åkte ut i skogen någonstans i Skara-trakten. Bert sa "här har du", gav mig en plastpåse och försvann. Jag hittade inte en enda kantarell. Själv kom han tillbaka någon timme senare med sin kasse full. Bert gillar att tävla.

"Man vet aldrig med Bert"

Har du någon kontakt med Bert i dag? - Han ringer någon gång när det är något han vill ha reda på. Han ska ju ge ut en bok nu. Tydligen är jag en av figurerna i boken. Är det något som oroar dig? - Nej, jag har inte gjort något väldigt sensationellt (skratt). Men det är klart, man vet aldrig med Bert, säger Stefan Borsch.

FAKTA

Stefan Borsch
Ålder: 60 år.

Bor: I Karlstad.

Familj: Hustrun Marianne och sönerna Rasmus, 18, Jens, 20, och Henrik, 22.

Yrke: Kurator på hörselvården i Karlstad.

Aktuell: Har precis fyllt 60 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.