Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här övar massmördaren prickskytte i Trump-keps

Cruz hade på sig en Trump-keps med texten "Make America Great Again". Foto: AP
Nikolas Cruz. Foto: POLARIS
Donald Trump med kepsen med texten "Make America Great Again". Foto: AP

Nikolas Cruz, 19, sköt ihjäl 17 personer på sin gamla skola i Florida.

Innan massakern filmades han av en granne – när han övade på prickskytte i trädgården.

På filmen är 19-åringen iklädd en Trump-keps med texten "Make America Great Again", skriver Daily Mail.

Det är oklart exakt när grannens film på 19-årige Nikolas Cruz är daterad, men den tros bara vara några månader gammal.

I klippet, som en granne har spelat in och lämnat till tv-nätverket CNN, ser man hur tonåringen övar på prickskytte i bar överkropp. Förutom shorts och strumpor har 19-åringen en röd keps på huvudet.

Kepsen är av den typ som blev populär under Donald Trumps valkampanj 2016, med presidentens slogan "Make America Great Again".

Cruz skjuter flera skott i trädgården innan han säkrar vapnet och placerar det i linningen på sina shorts och går in i huset.

Samtidigt som filmklippet sprids framträder fler uppgifter om massmördaren. 

 

LÄS MER: Klasskamraterna: Sa att han skulle skjuta sönder skolan

 

Skolskytten i Florida hade Trump-keps

Cruz var adopterad och hans adoptivmamma dog i november i lunginflammation. Hans adoptivpappa har varit död i flera år. Enligt CNN har polisen larmats till Cruz familjehem 39 gånger sedan 2010. Det har bland annat handlat om psykisk sjukdom, övergrepp, missbruk och försvunnen person men det är oklart om det handlat om Nikolas Cruz.

Efter sin adoptivmammas död blev han deprimerad och fick bo hos en värdfamilj, skriver CNN. 

Han har arbetat på en lågprisaffär, varit med i skolans reservofficersprogram och lagt ut bilder på vapen på sin Instagram, skriver Daily Mail. På den sociala medietjänsten hade han också en profilbild med Trump-kepsen.

Denna bild använde Nikolas Cruz som profilbild på Instagram. Foto: AP

 

LÄS MER: De dog i skolmassakern: ”Älskade er alla för alltid”

 

Polisen har fortfarande inte gått ut med något motiv bakom massakern på Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida, men har tidigare berättat att 19-åringen var avstängd från skolan. 

Det var dit han tog en Ubertaxi, beväpnad med ett AR-15-gevär och flera magasin med ammunition. Vapnet hade han lagligen köpt i en vapenaffär i Coral Springs i Florida. Hans värdfamilj kände till att han hade ett vapen men hade hållit det inlåst.

Advokaten: "Han är ångerfull"

Totalt sköt Nikolas Cruz in i fem klassrum, fyra på den första våningen och ett på andra våningen i skolan. Totalt pågick skjutningen i tre minuter, skriver Daily Mail. 17 personer mördades. 

Efteråt lyckades Cruz smita ut, och tog sig till varuhuset Wal-Mart. 40 minuter efter dådet köpte han en dricka på Subway, och gick sedan in på McDonald's. 

Ytterligare 40 minuter senare greps han av polis. Han erkände att han var skytten.

Bara ett dygn senare stod han i rätten. Han har två advokater, Melissa McNeill och Gordon Weekes, som beskriver honom som en "djupt störd, känslomässigt trasig" ung man. Cruz ska enligt sina advokater ha mått psykiskt dåligt en tid.

– Han är ledsen, han sörjer, han är ångerfull. Han är fullt medveten om vad som händer och han är en nedbruten människa, sa Melissa McNeill enligt Mirror.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!