Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här misstänks den svenska mannen ha mördats i Spanien

Precis nedanför bostadsområdet Puebla Tranquila ligger en stor rondell, där det snabbt går ta sig via motorvägen till flera stora orter i södra Spanien.
Foto: Läsarbild
Det finns cirka 150 bostäder i Puebla Tranquila. Utåt sett liknar de alla varandra.
Foto: Läsarbild
Enligt boende i området är det främst svenskar, britter och spanjorer som vistas där. Hela solkusten är oerhört populär bland svenskar.
Foto: Läsarbild
En svensk man mördades i södra Spanien i fredags. Nu jobbar spanska polisen med fallet – och UD försöker få mer information om händelsen.
Foto: Läsarbild
Den svenske mannen misstänks ha blivit brutalt mördad i ett hus på den spanska solkusten.
Foto: Guardia Civil

Här är bostadsområdet på den spanska solkusten, där en svensk man misstänks ha mördats brutalt.

Området beskrivs som lugnt, rent och snyggt.

Mannen, som var i 30-årsåldern, har tidigare dömts för flera mindre brott och har också avtjänat ett fängelsestraff.

Det var i fredags kväll som en svensk man i 30-årsåldern, från Stockholmsområdet, misstänks ha mördats under tortyrliknande förhållanden i Spanien.

Grannar i ett bostadsområde slog larm när de hörde bråk inifrån en lägenhet. När polisen kom dit ska den, enligt lokala medier, ha hittat två fastbundna svenska män med både skott- och knivskador på kroppen.

En av männen avled kort därefter medan den andre fördes till sjukhus, allvarligt skadad.

Mördad svensk på Costa del Sol dömd sedan tidigare

Den misstänkt mördade svensken är tidigare dömd för flera mindre brott och har avtjänat ett fängelsestraff för bland annat narkotikabrott.

Den skadade svensken, också han i 30-årsåldern och från Stockholmsområdet, är tidigare dömd för narkotikabrott och vapenbrott. Även han har avtjänat ett fängelsestraff för grovt vållande till annans död, efter en dödsmisshandel.

– Vi har inga kommentarer just nu, säger en anhörig till den skadade.

Det misstänkta mordet inträffade i bostadsområdet Puebla Tranquila på den spanska solkusten Costa del Sol.

Det misstänkta mordet och mordförsöket inträffade i bostadsområdet Puebla Tranquila, som ligger mellan bergsbyn Mijas och Fuengirola på den spanska solkusten Costa del Sol.

En person som har bott i Spanien i flera år och som brukar vistas på solkusten beskriver bostadsområdet som rent och snyggt.

– Här finns barnfamiljer och folk som sitter och äter på sina terrasser. Det är ingen lyx, och inte någon gated community som annars är rätt vanligt här, säger han.

Svenskar, spanjorer och britter i området

Enligt boende är det främst spanjorer, britter och svenskar som vistas i området – som ligger nära främst Fuengirola men även Malaga och Marbella. Ungefär hälften uppges bo där permanent medan den andra hälften är semesterbostäder.

– Det är cirka 150 lägenheter här. Man kan rulla direkt ut på betalmotorvägen AP-7 så vill man komma någonstans snabbt tar man den, säger personen med kunskap om området.

Han har under söndagen besökt Puebla Tranquila, och säger att han varken har sett poliser, några avspärrningar eller andra spår efter det brutala mordet i fredags kväll. 

Polisen i Spanien kunde gripa tre män efter ett samarbete med den svenska polisen.
Foto: Guardia Civil

Richard Björkman bor och jobbar på den spanska solkusten, och är en av dem som driver sajten sydkusten.es. Även han besökte Puebla Tranquila under söndagen och berättar att det var lugnt på platsen.

– Jag såg inte en kotte där. Det var ganska övergivet, säger han.

Inte heller han såg några poliser eller avspärrningar. I övrigt beskriver han stället som ”vanligt”.

– Det är ett väldigt fint, pittoreskt bostadsområde i ett ganska lugnt område med nära till Fuengirola där många svenskar bor.

”Verkar vara en uppgörelse i undre världen”

Richard Björkman är välkänd bland svenskar på Costa del Sol. Han säger att han efter det misstänkta mordet och mordförsöket i fredags inte har märkt av särskilt många reaktioner.

– Det verkar vara en uppgörelse i undre världen, det är inte så att svenskar går runt och mördar varandra på Costa del Sol.

Tre personer har gripits, misstänkta för inblandning. De greps i närheten av San Roque efter att ha satt eld på en Porsche och sedan tagit taxi mot hamnstaden Algeciras, där det går färjor till Marocko, enligt polisuppgifter till tidningen Diario Sur.

Precis nedanför bostadsområdet Puebla Tranquila ligger en stor rondell, där det snabbt går ta sig via motorvägen till flera stora orter i södra Spanien.

Motorvägen mot Algeciras ligger precis söder om Puebla Tranquila.

I spanska medier har de tre gripna beskrivits som svenskar. Men svenska utrikesdepartementet, som har löpande kontakt med lokala myndigheter, känner bara till en svensk som sitter frihetsberövad.

– Jag har också sett uppgifter om tre, men vi kan bara bekräfta att en svensk person har frihetsberövats, säger Katarina Byrenius Roslund vid UD:s presstjänst.

En av de gripna männen, som är i 25-årsåldern, har tidigare dömts för bland annat misshandel och anstiftan till misshandel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.