Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här märks klyftan mellan systrarna

Lillasyster vågar!
Prinsessan Madeleine väljer gärna klänningar som visar hud, dekolletage och armar.
- I sitt klädval är hon en typisk lillasyster, småsyskon tar ut svängarna, säger beteendevetare Elisabeth Schönbeck.

FAKTA

Det här utmärker prinsessornas klädstilar

Madeleine


Klassisk "Östermalmsstil", ledig överklasslook. Snyggt och trendigt men inget som sticker ut.

Vågar bära djärvare galamodeller - det syns att hon älskar mode och design.

Alltid söt och fräsch. Blandar superdyrt med budget-kläder till vardags. Hennes somriga St Tropez-look har inspirerat många.


Victoria


Har kallats tråkigt tantig men får nu beröm för sin stilsäkra, mer trendiga, officiella look.

Trivs ändå
bäst i sportiga fritidskläder, som jeans, jacka och gympaskor.

Galaklädd
är hon drottninglik och aldrig fel.

På en välgörenhetsgala för Childhood Foundation i New York förra veckan visade Madeleine upp sig i en axelbandslös, kornblå klänning med rejäl urringning.
- Småsyskonen tittar mot framtiden, vill testa nytt, och är okonventionella. Storasyskonen är mer auktoritetsstyrda och lyssnar på föräldrar, lärare och chefer. I prinsessornas fall stämmer det ju, säger Elisabeth Schönbeck, som skrivit boken "Äldst, yngre eller mittemellan".

Båda har koll

Det senaste året har både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine visat att de har koll på modetrenderna. Men på olika sätt. Victoria är striktare. Lillsyrran vågar mest.
Redan 2002 blev Madeleines hallonröda nobelklänning festens höjdpunkt. Sen dess har hon hunnit röstats fram till Sveriges bäst klädda kvinna. Och varit beskyd- dare för Stockholm Fashion Week.
- En storasyster är mer maskulin i sitt beteende, och en lillasyster är mer feminin. Det märks också i prinsessornas klädval. Sen ska man komma ihåg att Victoria har en annan press på sig eftersom hon ska bli drottning, säger Schönbeck.
Dekolletagen till trots - Madeleine brukar få kritik av trend- och modeexperter för att satsa på för säkra kort. Håkan Isaksson som har Håkans stilblogg på TV4.se:
- Hon är jättesnygg men har så tråkig stil att skosnörena går upp. Jag vill se henne som modern rocker med cool frisyr. Hon borde mixa upp östermalmsuniformen med asymmetriska kavajer och zebramönstrat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.