Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

”Har man inget hembiträde ser de ned på dig”

BANGKOK. Maria Mellblom, 46 valde bort livet på Svaneholms slott för Bangkoks neonljus.

Kungens vän Agneta Bekassy de Bekas bor i en 750 kvadratmeter stor etagelägenhet mitt i huvudstaden.

Grannen Anna Frummerin, 49, har blivit sydostasiatisk mästare i toastmaster. 

Alla tre har lämnat Sverige för en enklare vardag – och ett mer exklusivt liv än de många svenskar som flyttar till värmen i Thailand för att få pensionen att räcka längre.

– Har du inget hembiträde ser de ned på dig, säger Agneta Bekassy de Bekas.
– Kvinnorna som är högt upp i hierarkin här, de går på Shangri-la, och så ha de tea dance. Och då tar de sig en liten ung dansare som de dansar med och behöver han mycket pengar kan han även tänka sig att dansa vidare, säger Agneta Bekassy de Bekas.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.