Kungen lever livet på semestern bland annat med valsafari, men han har även fångat spjutfisk. Foto: Hotels.comKungen lever livet på semestern bland annat med valsafari, men han har även fångat spjutfisk. Foto: Hotels.com
Kungen lever livet på semestern bland annat med valsafari, men han har även fångat spjutfisk. Foto: Hotels.com
"Det var en ära att få välkomna kung Carl XVI Gustaf till Grand Solmar Lands End Resort & Spa", skriver Ricardo Orozco, vice vd för resorten. Foto: Hotels.com"Det var en ära att få välkomna kung Carl XVI Gustaf till Grand Solmar Lands End Resort & Spa", skriver Ricardo Orozco, vice vd för resorten. Foto: Hotels.com
"Det var en ära att få välkomna kung Carl XVI Gustaf till Grand Solmar Lands End Resort & Spa", skriver Ricardo Orozco, vice vd för resorten. Foto: Hotels.com
Hotellet har bland annat en egen privat strand. Foto: Hotels.comHotellet har bland annat en egen privat strand. Foto: Hotels.com
Hotellet har bland annat en egen privat strand. Foto: Hotels.com
Kungen ska ha bott på hotellet Solmar hotels & Resort på semestern. Foto: Hotels.comKungen ska ha bott på hotellet Solmar hotels & Resort på semestern. Foto: Hotels.com
Kungen ska ha bott på hotellet Solmar hotels & Resort på semestern. Foto: Hotels.com

Här lever kungen livet på fiskesemestern

Publicerad

Titta, vilken fiskekung!

Kungen har förverkligat sina drömmar. I veckan har han snorklat med valhajar, åkt på valsafari, men framför allt:

Han har fångat en spjutfisk - precis som den en gamle mannen i Hemingways äventyr "Den gamle och havet".

Så här har vi inte sett kungen tidigare!

Mitt uppe i slutfasen av fångsten av en spjutfisk nere vid Cabo San Lucas i Mexiko.

Kungen som i söndags kom hem igen efter en veckas fiskeäventyr i Mexiko gör i morgon sin första arbetsdag igen med ett besök på Färgfabriken i Stockholm och seminariet "Framtidens ledarskap är nu".

Men kungen dröjer sig nog kvar i minnet i värmen i Mexiko den gångna veckan när han i största hemlighet har varit med på en fiskeexpedition.

Under sin vecka i Mexiko har kungen och hans sällskap, bland annat flera forskare inom fiske, bott på resorten Solmar Hotels & Resorts. Det är hotellet själva som nu visar upp bilden på den fiskande kungen. Resorten är områdets finaste med bland annat en egen privat strand.

– Det var en ära att få välkomna kung Carl XVI Gustaf till Grand Solmar Lands End Resort & Spa, skriver Ricardo Orozco, vice vd för resorten.

Flera fiskeexpeditioner

Under sin vecka har kungen hunnit med en rad olik aktiviteter. Han har varit på fiskeexpeditioner på allt från små fiskebåtar till en av ortens största kommersiella sportfiskebåtar.

Kungen lyckades också under sin vistelse förverkliga drömmen att fånga en spjutfisk. Men som Expressen tidigare har kunnat berätta har fisket varit i forskningssyfte. Så kallade "Striped marlin" i forsknings- och registreringssyfte.

I "Den gamle och havet" skriver Hemingway om sin jakt på den stora spjutfisken, något som kungen fått uppleva förra veckan. Efter att kungen hade fångat sin så åtråvärda spjutfisk valde han att i forskningssyfte tillsammans med de andra på båten att märka den och sedan låta den återvända ner igen i havet.

Det var dock inte bara fiske som stod på kungens agenda. Han hann också med att snorkla bland de gigantiska valhajarna i La Paz och även åka på ett riktigt valsafari - precis som dottern Victoria och svärsonen Daniel gjorde under en officiell resa till Island.

– Det har varit en privat resa, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag