Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här leder Joe Biden stort – hyllas av Obama: ”Min bror”

Expressen är på plast och rapporterar från valmötena i Michigan.
Barack Obama visar stort stöd för Joe Biden.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Biden kampanjade i Michigan på lördagen, där han leder stort.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Barack Obama och Joe Biden.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Det samspelta paret Obama och Biden sätter in en gemensam stöt i Michigan.

– Joe Biden är min bror, sade Barack Obama – när de båda framträdde tillsammans för första gången under valkampanjen.

I samma delstat leder Biden just nu stort över Donald Trump, enligt CNN:s senaste mätning.

Prognosdata USA-valet
Förklaring

Med bara dagar kvar till valet satsade Joe Biden med hjälp av Barack Obama på Michigan på lördagen. De talade på valmöten i städerna Flint och Detroit.

– Han gjorde mig till en bättre president. Han har karaktär och erfarenhet för att göra oss till ett bättre land, sade Obama om sin tidigare vicepresident.

– Joe Biden är min bror. Jag älskar Joe Biden och han kommer att bli en stor president, sade han.

”Kom ingen till hans kalas?”

Obama attackerade också Donald Trumps hantering av pandemin – och hånade honom för att han talar så mycket om publikens storlek på sina valmöten.

– Kom ingen till hans födelsedagskalas när han var barn? Blev han traumatiserad? Det är inte vad man ska oroa sig för när landet går igenom en pandemi, sade Obama.

Obama anses vara Bidens största tillgång i valrörelsen. Den tidigare presidenten fortsätter kampanjen i Florida och Georgia på måndagen.

Trump talar om valfusk

Också Donald Trump var ute och mötte väljarna på lördagen. Han reste runt i Pennsylvania, en annan nyckelstat, där han fokuserar på sin ”bas”, alltså vita män ur arbetarklassen.

Han varnade för påstått valfusk och pekade särskilt ut Philadelphia, den stora staden vars afroamerikanska invånare kan avgöra Bidens öde i Pennsylvania.

– De säger att man måste vara mycket, mycket försiktig. Vad händer i Philadelphia, alla måste vara vaksamma, sade presidenten på ett valmöte i Bucks County.

Biden leder i nyckelstater

Michigan är en av staterna i ”rostbältet” – alltså stater där många industrier slagit igen – där Donald Trump överraskande segrade 2016. Nu satsar Biden på att vinna tillbaka Michigan för Demokraterna.

Enligt CNN:s nya mätning leder Biden stort i Michigan. Han får 53 procent mot 41 procent för Trump. Också i Wisconsin, en annan stat i rostbältet, leder Biden med 52 procent mot 44 procent för Trump, enligt CNN:s mätning.

Längre söderut, i Arizona, får  Biden 50 procent och Trump 46 procent medan siffrorna i North Carolina är 51 procent respektive 45 procent, enligt mätningen. Siffrorna i de båda sydstaterna ligger inom felmarginalen, skriver CNN. 

Biden leder nu i dessa fyra stater som Trump vann 2016.

Avfärdar rykten under ett kampanjmöte i Pennsylvania.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.