Här läxar Carl Bildt upp TV4-reportern

Se när Carl Bildt, M, nonchalerar TV4-reportern Ulf Kristoffersons frågor.

Inför ett pressuppbåd sa utrikesministern att reportern fått "allt om bakfoten" och hälsade honom "välkommen till verkligheten".

– Så brukar Carl Bildt uppträda när han får frågor som är obekväma för honom, säger Ulf Kristofferson.

På tisdagen ställde TV4 Nyheternas politiske reporter Ulf Kristofferson några frågar om vad Carl Bildt ska ha sagt under ett möte med EU:s utrikesministrar.

Enligt Kristoffersons källor ska Bildt ha sagt att det är "viktigt att inte spela med Ryssland i frågor som minoritets-frågan”. Uttalandet kom bara en dag efter statsminister Fredrik Reinfeldts kritiserade uttalande när han sa att "det är i någon mån förståeligt att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro".

– Det Bildt varnar de andra utrikesministrarna för är vad Fredrik Reinfeldt hade gjort dagen före, säger Ulf Kristofferson.

"Min gode man"

Men när han frågar Bildt om hans uttalanden svarar utrikesministern:

– Nu försöker du göra en affär av detta, min gode man. Men det går inte, sa Bildt och fortsatte sedan:

– Det har du fått alldeles om bakfoten, så går det inte till. Välkommen till verkligheten.

Diskussionen fortsatte sedan på Twitter. Efter att TV4-reportern lagt upp intervjun svarade Carl Bildt med att skriva:

"Ja, det är ju du som bestämmer hur du skall skruva till saker. Och i dag nådde du nog nya höjder."

"Lite underhållande"

Ulf Kristofferson tar Bildts agerande med ro och säger att han brukar ifrågasätta frågorna när de är obekväma för honom.

– Bildt är Bildt, det är bara han som kan vara så där och komma undan med det. På ett sätt är det lite underhållande att han spelar upp den showen. Samtidigt, om man tittar ur väljarnas synvinkel, så är det väl bättre att han tar frågorna på allvar, säger han.

Slutligen, är det här en affär? 

– Det har ju redan varit en affär, och det är inte jag som har skapat den. Utan den affären skapade sig själv genom Reinfeldts uttalande. Det här är en fortsättning på den affären.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.