Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här lämnar prinsen
– för sin svensexa

<strong>12.24</strong> Mitt under kungens födelsedagslunch på slottet iscensattes kuppen mot Carl Philip (längst till höger).Foto: Olle Sporrong
<strong>13.28</strong> Bilen väntade på inre borggården och körde snabbt – med prinsen och säkerhetspolisen – mot Arlanda.
<strong>13.12</strong> Kungens kalas fortskred som vanligt under kuppen. Här firar Estelle, Leonore och Silvia 69-åringen.Foto: /All Over Press
<strong>14.26</strong> På Arlanda väntade prinsens vänner vid en av flygplatsens restauranger.Foto: Christian Örnberg
<strong>14.39</strong> Arlandas VIP-personal visste att prinsen skulle vara med på flighten och han kunde föras direkt ombord.Foto: Christian Örnberg
Carl Philip med sina vänner på väg för att fira sin svensexa.
Prins Carl Philip serverades flera öl och shots med Jägermeister ombord på planet. Efter landning bar svensexan vidare ut i natten.
Svensexan tog prinsen till Aten.
1 / 8

STOCKHOLMS SLOTT - ARLANDA. Här firar Carl Philip sin svensexa på väg mot Aten.

När han trodde att han skulle uppvakta pappa kungen på hans 69-årsdag blev han blåst av storasyster Victoria på samma sätt som han lurade henne inför hennes bröllop 2010.

På planet sent i går kväll skålade prinsen i öl och shots med spriten Jägermeister. Av personalen ombord fick han en present bestående av gummihandskar och flera flaskor med vin.

– Tack så väldigt mycket, sa han när flygvärdinnorna gratulerade.

Carl Philip & Sofia gifter sig i Slottskyrkan 13:e juni

Bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist kommer att sändas direkt i SVT den 13 juni. Bröllopet börjar 16.30 i Slottskyrkan i Stockholm, men SVT planerar, enligt uppgift, att börja sändningen långt tidigare med studiostamtal med en rad hovexperter & även flera gäster.

SVT har tidigare fått sända både kronprinsessans bröllop 2010 och prinsessan Madeleines 2013.

När kungen och drottning Silvia gifte sig den 19 juni 1976 var SVT den enda kanalen och sände även då det kungliga bröllopet.

Prins Carl Philip landade sent i går kväll i Greklands huvudstad Aten för sin svensexa.

Han har gått och väntat. Förra helgen överraskades hans blivande hustru Sofia Hellqvist med en möhippa och prinsen insåg att det nu var nära för hans svensexa.

Kompisarna ville överraska

Bästa vännerna flera från studietiden på internatskolan Lundsberg, kompisar från militärtiden och tidigare livvakter ville dock överraska prinsen rejält. Efter möten med kungen tidigare i vår kom de fram till att det bara fanns ett fåtal helger att välja på och att den ultimata var just valborgsmässohelgen och det av flera skäl, men det främsta: Kungens födelsedag.

När kronprinsessan Victoria skulle gifta sig 2010 med Daniel ville hennes väninnor, bland andra Leonie Persson och Caroline Kreuger Nilsson, ge henne en rejäl överraskning. De valde prins Carl Philips födelsedag den 13 maj. Mitt under födelsedagslunchen inne på Drottningholms slott rusade väninnorna in och kungen kiknade av skratt - han var ju arkitekten bakom själva överraskningen.

I går var kungen i centrum igen och även Victoria när de gav Carl Philip hans största överraskning.

Prinsen deltog i det traditionella firandet ute på yttre borggården av pappa kungen på hans 69-årsdag. Med var även Sofia Hellqvist och detta var hennes debut på kungens födelsedag. Precis som det var för lilla prinsessan Leonore. Alla fanns med i familjen för att fira kungen. Den enda som saknades var Chris O'Neill och Carl Philip trodde att han var i väg på affärsresa, men var han i själva verket var skulle senare bli ytterligare en överraskning för Carl Philip.

Få utvalda visste

Efter att kungafamiljen hade tagit emot folkets jubel på borggården och kungen hade fått blommor var det dags att traditionsenligt visa sig i Ordenssalarnas fönster. Det var då det skedde. Det Carl Philip inte hade en aning om, men resten av familjen och bara några få utvalda inom hovförvaltningen och säkerhetspolisen visste var det som nu skulle ske:

Svensexan.

Sofia var förberedd

Blivande hustrun Sofia Hellqvist hade dagen före diskret packat en väska till Carl Philip med kläder för resan till Aten. Den väskan hade förts i förväg till slottet och fanns nu inne i ett av de angränsande rummen till Ordenssalarnas fönster och födelsedagslunchen som skulle följa.

Samtidigt ute på Arlanda väntade ett stort sällskap av killar vid en av flygplatsens restauranger. Kort efter skulle deras flight lyfta och fortfarande hade Carl Philip inte överraskats och alla insåg att det var tvunget att ske snabbt för att han skulle kunna hinna med planet.

Arlandas VIP-personal visste att prinsen skulle vara med på flighten och allt var förberett så att han skulle kunna föras ombord direkt från VIP-servicen på Arlanda. Han skulle helt enkelt slippa de vanliga säkerhetskontrollerna och på så sätt skulle de spara dyrbar tid.

Bilen väntade

När vännerna hade överraskat prinsen var all tid dyrbar. Bråttom, bråttom och Carl Philip fick väskan som hade packats och snabbt rörde sig alla ner mot den väntande bilen på inre borggården. Nästa var Arlanda och med i sällskapet var säkerhetspolisen så några hastighetsbegränsningar på väg ut mot flygplatsen var inga problem.

Den svarta bussen av märket Passat svängde ut genom norra valvet och var snart på Arlanda. Ute vid gaten på Arlanda väntade vännerna och en stund före avgång fick alla gå ner till flygplatsens VIP-service och där vänta på Carl Philip.

"Han blev överraskad"

När han kom till Arlanda stod alla vännerna och väntade och bara minuter före avgång klev hela sällskapet ombord. Carl Philip gratulerades av personalen ombord på planet och flera av flygvärdinnorna uttryckte en förvåning över att han satt så långt bak i planet och i ekonomiavdelningen på 18B.

– Han blev mycket överraskad, berättade en av vännerna för en av flygvärdinnorna.

– Vi är 20 stycken som ska ha kul.

När serveringen började ombord var Carl Philip självklar VIP-gäst. Det dracks öl av Carlsberg och Carl Philip drack flera shots med Jägermeister.

Stort jubel utbröt när flygvärdinnorna gav en förseglad påse med flera flaskor vin och upplyste prinsen:

– Det är även ett par gummihandskar med i påsen.

Det fick en av prinsens kompisar att skrika:

– Ska du sova hos mig i natt? Eller?

Planet mellanlandade i Frankfurt och när det landade på sin slutdestination passade alla i sällskapet på att ta ytterligare en drink och en öl innan det bar vidare ut i natten för svensexan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.