Här lämnar försvarsminister Peter Hultqvist försvarskonferensen en kvart innan regeringens viktiga möte om försvaret inleddes på Högfjällshotellet i Sälen. Foto: Sven Lindwall
Här lämnar försvarsminister Peter Hultqvist försvarskonferensen en kvart innan regeringens viktiga möte om försvaret inleddes på Högfjällshotellet i Sälen.  Foto: Sven Lindwall

Här lämnar Hultqvist Folk och Försvar

Publicerad

SÄLEN. Här lämnar försvarsminister Peter Hultqvist försvarskonferensen en kvart innan regeringens viktiga möte om försvaret inleddes på Högfjällshotellet i Sälen.

På mötet deltar de försvarspolitiska talespersonerna från samtliga allianspartier - och överbefälhavaren Sverker Göranson.

- Vi har gjort den här arbetsfördelningen, så det är inga problem, hävdar Peter Hultqvist i en intervju för Expressen.

Klockan nio i dag inleddes mötet mellan regeringen och allianspartierna i ett mötesrum på Högfjällshotellet i Sälen. En kvart innan det började satt försvarsminister Peter Hultqvist i frukostmatsalen bara några meter från sammanträdesrummet.

Expressen mötte honom när han lämnade lokalen.

Peter Hultqvist - varför ska inte du vara med på mötet?

- Du, jag har inga kommentarer till det där.

Varför har du inga kommentarer?

- Nej, men det är så att den här gruppen leds av Jan Salestrand (försvarsministerns statssekreterare, red anm.), så är det.

Jo, men du är försvarsminister.

- Ja, men alltså, vi har ju gjort den här arbetsfördelningen så det är inga problem. Det är så att Jan Salestrand leder det här mötet.

Det finns de som har synpunkter på att du är här men väljer att inte delta i mötet. Tycker du inte att det är viktigt att komma överens med oppositionen?

- Jag tycker det är jätteviktigt, oerhört viktigt.

Men det är inte viktigt för dig att delta?

- Vi har gjort den arbetsfördelningen, att Jan Salestrand leder de här mötena. Och det är hans arbetsuppgift.

Vem har gjort den arbetsfördelningen?

- Jag har gett honom det uppdraget.

Varför då?

- Därför att, det är så, att han kommer att jobba som ordförande i den här gruppen. Jag kommer naturligtvis att följa arbetet och ta kontakter i sammanhanget, så det är inget problem.

Det är naturligt för dig att inte delta i de här samtalen?

- Du, jag kommer att delta på olika sätt, men han leder arbetsgruppen.

Men du är ju på plats?

- Ja, men jag ska åka nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag