BILL MURRAY OCH GOLFBILEN. Här är Hollywoodstjärnan med en kvinna i passagerarsätet. Några minuter senare togs han av polis.
BILL MURRAY OCH GOLFBILEN. Här är Hollywoodstjärnan med en kvinna i passagerarsätet. Några minuter senare togs han av polis.

Här kör Bill golfbil mitt i Stockholm

Publicerad
Uppdaterad
Här kör Hollywoodstjärnan Bill Murray golfbil - mitt på Stureplan i centrala Stockholm
Kort efter bilden togs stoppades skådespelaren av polisen.
Nu misstänks han för att ha kört golfbilen berusad.
- Bill tycker att det är pinsamt, säger vännen och golf-proffset Jesper Parnevik.
Bara timmar efter att han tagits av polisen i centrala Stockholm lämnade filmstjärnan Bill Murray, 56, Sverige.
Han flög till New York, i sällskap med svenske golfstjärnan Jesper Parnevik. Det var han som bjudit in Murray till golftävlingen Scandinavian Masters.
Jesper Parnevik säger till Expressen:
– Han var mest orolig för att jag skulle tycka att det som hänt var jobbigt.

”Åkte fram och tillbaka”

Det var efter söndagens avslutningsfest på Café Opera som Bill Murray hoppade in i en golfbil och körde vidare mot Hotell Anglais i centrala Stockholm.
Vittnet Stig Beckman, 62, stod utanför krogen East på Stureplan, när Bill Murray körde förbi.
– Han åkte fram och tillbaka på trottoaren, berättar Stig.

Skulle handla tuggummi

Klockan 03.29 stoppades filmstjärnan av polis på Birger Jarlsgatan.
– Han hade stannat vid 7-eleven för de skulle handla tugggummi eller något. Bill väntade i bilen när ett par poliser vinkade till sig honom, säger Jesper Parnevik.
– När polisen kom gjorde jag en perfekt u-sväng och körde raka vägen till dem, berättade Murray för en annan av sina svenska vänner efter incidenten.
Jesper Parnevik säger att Murray trodde att poliserna skämtade med honom:
– Bill förstod ingenting, han trodde de drog ett practical joke.
Eftersom filmstjärnan vägrade att blåsa i polisens alkomätare blev han medtagen till Norrmalms polisstation för att lämna ett blodprov.
– Han hänvisade till amerikansk lagstiftning. Då fick de ta dit en läkare som tog ett blodprov på Murray, säger Christer Holmlund, gruppchef vid trafikpolisen i city som leder polisens förundersökning.

”Tyckte synd om honom”

Jesper Parneviks hustru Mia åkte ner till polisen och väntade tills Bill Murray fick lämna stationen.
– Ingen fick följa med honom i polisbilen, då tyckte vi synd om honom.
– Han hade tagit det lugnt på Café Opera och var inte direkt onykter vad jag märkte.
– Det var ju regler han inte visste hur de funkade. Men han älskar Sverige, säger Parnevik.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag