Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här konfronteras Janne Josefsson av ”Uppdrag granskning”

Här konfronteras Janne Josefsson av ”Uppdrag granskning”
Janne Josefsson konfronteras av ”Uppdrag granskning”.
Foto: SVT

”Tjena, Janne Josefsson heter jag, Sveriges television”.

En klassisk replik som firar 20 år.

Den hårdkokte reportern Janne Josefsson är känd för sina tuffa konfrontationer med makten och missförhållanden i programmet ”Uppdrag granskning” i SVT.

Det första avsnittet sändes i januari 2001 och snart firar programmet 20 år i tv-rutan – bland annat med ett jubileumsprogram som sändes under onsdagen.

I samband med jubileumsprogrammet har men även spelat in en humoristisk parodivideo under parollen ”Så gör du ett klassiskt Uppdrag granskning-avsnitt”.

Dålig stämning. Dörrar som stängs i ditt ansikte. Tjocka pärmar med hemliga dokument och sena kvällar på kontoret. Är det verkligen så förutsägbart? SVT-profilen Niklas Källner har listat ur formeln för hur man berättar ett klassiskt Uppdrag granskning”, skriver SVT på sin hemsida.

Det fyra minuter långa inslaget – där Janne Josefsson själv konfronteras – har hyllats och delats tusentals gånger i sociala medier.

Kolla in ”Uppdrag gransknings” parodivideo i tv-spelaren ovan.

Janne Josefsson om västsvenska kustpärlan • Så kan ön räddas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.