Här kommer Balt-ovädret

Publicerad
Uppdaterad
Värmen uteblir - i stället kommer skyfallen.
I natt har nämligen ovädret från Baltikum letat sig in över Sverige.
- Det kommer att beröra oss på många håll med regnskurar och åska, säger meteorologen Arvid Olsen.
Regnovädret från Baltikum har under natten rört sig över Östersjön.
Först berörs Gotland och Öland sedan fortsätter regnet i den riktningen.
- Det blir kraftiga regn även in över fastlandet och när dagen är slut kan det nog lokalt ha kommit större mängder - både över Gotland och över Östergötland/Sörmland, säger Arvid Olsen, meteorolog på SMHI.
De som hade hoppats på att få återvända till toppnoteringar på termometern och strandliv får alltså vänta. På torsdag blir det fortsatt ostadigt på många håll och även fredagen innehåller mestadels lågtryck.

Vamt i Norrbotten

Möjligtvis med undantag för Norrbotten där man i alla fall kan få sig någon riktigt varm dag med temperatur upp mot 30 grader.
- Men sedan verkar den värmen också vara borta till lördag och söndag. Så det är nog bara fredagen som det är varmt där uppe, säger Arvid Olsen.
I stället för ryssvärme är det alltså baltoväder som gäller. Temperaturen blir på de flesta håll relativt svalt.

Under 20 grader

Inte heller efter helgen blir det aktuellt med några högre temperaturer enligt SMHI:s meteorolog.
- Det kan vara lite andhämtning de första dagarna nästa vecka men inga speciellt märkvärdiga temperaturer. Utan runt 20 grader i söder och runt 15 längre norrut. Men det är ingen värme på väg in utan mer att det allmänt blir lite mindre skurar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag