Nyårsafton kan vara jobbig för djuren. Foto: PressbildNyårsafton kan vara jobbig för djuren. Foto: Pressbild
Nyårsafton kan vara jobbig för djuren.  Foto: Pressbild
Många blir rädda och stressade av reketerna. Foto: KINGA LEZANSKAMånga blir rädda och stressade av reketerna. Foto: KINGA LEZANSKA
Många blir rädda och stressade av reketerna.  Foto: KINGA LEZANSKA
På flera hotell vid flygplatser kan hundarna få ro. Foto: TOMAS LEPRINCEPå flera hotell vid flygplatser kan hundarna få ro. Foto: TOMAS LEPRINCE
På flera hotell vid flygplatser kan hundarna få ro.  Foto: TOMAS LEPRINCE

Här kan hundarna slippa raketer på nyår

Publicerad

Inga fyrverkerier får avfyras inom en mil i från flygplatsen Arlanda. 

Det är bra för flygtrafiken – och raketrädda hundar som nu får checka in på hotell.

Många hundar blir stressade och oroliga under nyår på grund av alla starka knallar från fyrverkerier och smällare.

Det gör att många hundägare är desperata i jakten på en fristad under nyårsafton – då smällarna avlöser varandra på natthimlen. 

Kring flygplatser råder av säkerhetsskäl fyrverkeriförbud – något som utnyttjas av hotellägare.

 

LÄS MER: Här firar hundar ett nyår utan smällare 

 

Hundratals hundar

I stället för att hålla öppet för turister och affärsresenärer ställs hotellen i ordning för att välkomna hundratals skotträdda hundar.

– Vi vill förbättra levnadsstandarden för alla, oavsett hur många ben man har. Hos oss ska ingen behöva vara rädd för oljud på nyår, säger Pernilla Johansson vd på Clarion Hotel Arlanda Airport..

 

LÄS MER: Här kan du checka in – med din hund 

 

Under kommande nyårsafton ska minst 323 skotträdda hundar och fem katter checka in på Clarion Hotel på Arlanda för att undvika nyårsraketernas pangande.

Hotellet har hållit hundöppet under högtiden sedan 2013 och kvällen är välbesökt.

"Unikt och roligt"

Gästerna – djur och människor – är uppdelade på 250 rum där maximalt tre stycken fyrbenta vänner får vistas på samma gång tillsammans med sina hussar och mattar.

– Det är unikt och otroligt roligt att ta emot så många hundar och katter på samma gång. 

 

LÄS MER: Här kan ägare rädda sina hundar från en skräcknatt

 

Hotellet har också en middag som kan inmundigas på två sätt:

– Vi har närmare 100 stycken room service-beställningar där gästerna äter sin nyårsmiddag tillsammans med sin hund eller katt på rummet. Resterande gäster äter utan djuren i restaurangerna, man är fri att välja själv, säger Pernilla Johansson.

 

LÄS MER: Fint som katten på hundhotellet 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag