Här kan hundarna äta semlor: ”De älskar dem”

Nicoletta och Peters hund Knut äter en hundsemla.
Foto: Dog Bakery

På Dog Bakery i Stockholm bakar Nicoletta Andersson semlor med hundanpassade ingredienser.

– Smaken skulle nog människor inte uppskatta, men hundarna älskar dem, säger Nicolettas man Peter Svensson.

Nicoletta Andersson har under lång tid bakat till parets egna hundar. Men för omkring 1,5 år sedan bestämde hon sig för att göra det i större skala och tillsammans med sin man Peter Svensson startade hon hundbageriet och kaféet Dog Bakery. 

I år har de börjat göra hundsemlor, berättar Peter Svensson som brukar stå i kassan.

– En hundsemla är en miniatyrsemla som bara innehåller saker som hundar kan äta, de är godkända av jordbruksverket och EU:s foderregister, säger han.

Innehåller leverpaté

Semlorna innehåller leverpaté i stället för mandelmassa, laktosfri yoghurt i stället för grädde och kokosmjöl i stället för florsocker.

– Den ser ut precis som vanliga semlor fast i miniatyrform. Smaken skulle nog människor inte uppskatta, men hundarna älskar dem, säger Peter Svensson. 

De ser ut som vanliga människosemlor.
Foto: Dog Bakery
Nicoletta och Peter startade Dog Bakery för 1,5 år sedan.
Foto: Privat

Han uppskattar att de sålt omkring 60-70 semlor om dagen under de tre veckor som de serverat dem. Det betyder att de inför fettisdagen sålt över 1 200 stycken.

Varför ska man ge hundar semlor överhuvudtaget? 

– Min fru kom på en slogan när hon insåg att hon vill göra det här: ”life is short – spoil your dog”. Det är väl jättemysigt att man kan äta ett likadant bakverk som sin hund, det är en sällskapsgrej, säger Peter Svensson.

På Dog Bakery bakar Nicoletta och Peter enbart hundbakverk – det är popcorn med laxolja, hundöl och hundpepparkakor med mera. Men på fettisdagen kommer de också att servera vanliga människosemlor.

Fettisdagen: hur gör man en perfekt semla?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.