Här ser du Yume som en röd prick. Följ isbjörnarna här: Www.panda.org/about_wwf/where_we_work/
Här ser du Yume som en röd prick. Följ isbjörnarna här: Www.panda.org/about_wwf/where_we_work/

Här kan du följa isbjörnar på Svalbard

Publicerad
Uppdaterad
 • Världsnaturfonden har spårat isbjörnar i Svalbard sedan 2003. Syftet är att se hur isbjörnarna rör sig, och hur de påverkas av klimatet. Två av björnarna går att följa på internet.
  Och här är Sola.
 • Sola är en 20 år gammal hona med två ungar, en hane och en hona. Sola fick sin spårningsutrustning i april i år. Hon vägde då 138 kilo, vilket är normalt för en hona som nyligen lämnat idet. Ungarna är ungefär elva månader gamla.
 • Isbjörnshonan Yume, 12 år , fick spårningsutrustning redan 2003. 20 september i år hittades hon tillsammans med en ettårig unge, en hanne. Hon var i god kondition, och ungen såg frisk ut. Yume är 201 cm lång, vikten är okänd.

  Tack för att du hjälper oss!

  Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

  Stort tack!

  Tack!

  Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

  En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

  Thomas MattssonAnsvarig utgivare

  Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

  Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

  Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

  "Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

  Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


  Till Expressens startsida

  Mest läst i dag