Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här kämpar buffeln för sitt liv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Privat

Turisterna trodde inte sina ögon - framför dem pågick djurens kamp. En lejonhona försökte bryta ned en afrikansk buffel. 

I över en timme följde de förloppet innan lejonet gav upp.

Det var i augusti som ett flertal bilar med turister passerade genom Kruger National Park i Sydafrika – en plats som har blivit känd för ett av världens mest sedda Youtubeklipp: Kampen i Kruger.

 I den filmen attackerar en grupp lejon en buffelkalv, som hamnar i vattnet – där ett par krokodiler försöker ta över bytet.

Lejonen jagas bort

 Lejonen vinner och sätter sig för att förtära kalven, men då har övriga afrikanska bufflar omorganiserat och jagar bort dem. Kalven återförenas med sin flock.

 Vid den senaste händelden såg turisterna en afrikansk buffel vid ett träd i nationalparken och tänkte inte mer på saken. Inte förrän de noterade hur lejonhuvuden poppade upp nära djuret.

 Först då insåg turisterna att buffeln verkade sårad. Djuret vacklade där den stod.

Lejonet gav upp

 Efter en timme reste sig den afrikanska buffeln och försökte lämna platsen – vilket fick lejonhonan att gå till förnyad attack. Hon hoppade upp på djurets rygg och lät tänderna sjunka in i köttet.

 - Lejonhonan hade skadat sig i ett bakben. Det såg ut som att hon hade attackerat buffeln och gjort illa sig i skeendet, säger ett vittne till Daily Mail.

 Buffeln hamnade uppe på vägen, förarna tvingades flytta sina bilar.

 Kampen fortsatte, samtidigt som buffeln försökte stappla bort.

 Djuret lyckades slutligen när lejonhonan gav upp.


 Expressen rättar: I en tidigare version av texten påstod vi att det attackerade djuret var en vattenbuffel. Det är fel. Afrikansk buffel ska det vara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.