Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här jagar vargen motorcyklisten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: AP/Tim Bartlett

Mekanikern Tim Bartlett från Kanada kommer inte glömma sin motorcykelfärd i Klippiga bergen i första taget.

Från ingenstans kom en stor varg ut ur skogen - för att sätta full fart efter Tim.

– Det hade varit ett dåligt valt tillfälle att få bensinstopp, säger Bartlett, som fångade händelsen på bild, till National Post.

Förra lördagen var Tim Bartlett uppe i Klippiga bergen för att provåka sin nya motorcykel. Han såg säkert fram emot en spännande åktur, men hade förmodligen inte kunnat drömma om att den skulle sluta som den gjorde.

När Bartlett, som i staden Banff i Alberta, Kanada, åkte på motorvägen dök en stor grå varg upp på vägen.

– Jag låg till höger på vägen när jag såg den komma upp på vägens vänstra sida. Plötsligt störtade den ut, och jag var tvungen att svänga och accelerera för att komma runt vargen. Jag fortsatte framåt 100 hundra meter, och när jag vände mig om stod den bakom mig, mitt i vägen, och tittade, säger Bartlett i en intervju med National Post.

Enligt Bartlett var vargen som närmast bara någon meter från motorcykeln, och han säger att han "kunde höra tassarna mot marken".

När Bartlett fått lite avstånd till vargen stannade han motorcykeln för att ta upp sin kamera.

– Jag gjorde en u-sväng och åkte tillbaka, det var då jag lyckades ta lite bilder. När vargen hörde att jag kom tillbaka hoppade den över vägräcket och började springa. Då ökade jag farten, körde med högerhanden och fotade med min vänstra, säger Bartlett, som menar att inte kände sig speciellt rädd.

– För mig var det mer spännande än otäckt. Jag kände mig aldrig hotad. Jag visste att jag kunde åka ifrån den. – Jag tror inte att den var efter mig, den var nog efter motorcykeln. Men jag kan ha fel, jag är ingen vargexpert, säger Bartlett till National Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.