Kronprinsessan Victoria invigde klockutställningen "I tiden – kungliga klockor under 400 år" på slottet Foto: David SicaKronprinsessan Victoria invigde klockutställningen "I tiden – kungliga klockor under 400 år" på slottet Foto: David Sica
Kronprinsessan Victoria invigde klockutställningen "I tiden – kungliga klockor under 400 år" på slottet Foto: David Sica
Hon dök upp i en elegant cerise kappa och en unik klocka Foto: David SicaHon dök upp i en elegant cerise kappa och en unik klocka Foto: David Sica
Hon dök upp i en elegant cerise kappa och en unik klocka Foto: David Sica
Även kungen och drottningen var på plats Foto: David SicaÄven kungen och drottningen var på plats Foto: David Sica
Även kungen och drottningen var på plats Foto: David Sica

Här inviger Victoria
klockutställningen

Publicerad

Cerise kappa, en unik klocka med 84 briljantslipade diamanter – och tio centimeter höga klackar.

Höggravida kronprinsessan Victoria var urelegant på fredagen när hon invigde en klockutställning på slottet – kanske en blinkning om det kungliga barnet som snart föds.

– Ja, det är kanske är något man gör omedvetet. Att man tittar lite mer åt det rosa hållet, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

På fredagen invigde kronprinsessan Victoria tillsammans med kung Carl Gustaf och prinsessan Christina utställningen "I tiden – kungliga klockor under 400 år".

– Genom seklen har klockor spelat en viktig roll här på slottet. Både för att hålla ordning på tiden, och som utsmyckning. En riktigt fin klocka är ju inte bara tekniskt fulländad, sa kungen bland annat i sitt tal.

Efteråt avslöjade han för Expressen att han har en smartklocka.

– Ja, det har jag. En fantastisk klocka. Jag skulle faktiskt haft på mig den här i dag, men hittade inte den i morse.

Fick klockan i 30-årspresent

Kronprinsessan Victoria väckte uppmärksamhet med sin eleganta stil. Hon bar förstås sin egen unika klocka, tillverkad av svenska Epoch i ett enda exemplar, prydd med totalt 84 briljantslipade diamanter.

- Kronprinsessan fick den här när hon fyllde 30, har försäljningschefen Pär Dahlman tidigare sagt till Expressens Allt om mode.

Trots graviditeten bar Victoria stövletter med stilettklack, en stil som vi sett genomgåendet. Victoria har gått med högklackat under hela graviditeten, men i slutet av oktober blev värmen under statsbesöket för mycket och hon beslöt då att byta till ballerinaskor i stället. Prinsessan Madeleine har genomgående valt höga klackar och vi har sett henne i pumps i både ljusa och mörka kulörer, som Expressens Allt om Mode tidigare berättat.

– Uppenbarligen mår hon väldigt bra, annars hade hon inte valt de klackarna. Det är härligt att hon väljer att klä upp sig just nu, under graviditeten, säger Emma Danielsson som är Expressens modeexpert.

"Kappan fångar ögat"

Prinsessan Victoria bar under fredagen också ett armband ur Ole Lynggaards Charms-kollektion.

Men mest uppmärksamhet väckte förstås kappan. Vi har sett den förr, då hon bar den i september, då tillsammans med en klänning från Pucci.

– Det är en jättehärlig färg på henne. Den drar verkligen till sig ögat. Och svart är alltid bra att matcha med något färgstarkt. Det sätter hela stilen. Hon ser verkligen jättesnygg ut, säger Emma Danielsson.

Invigningen av klockutställningen var ett av kronprinsessans allra sista innan hon går på mammaledighet, enligt kungahusets kalender. Att närvara vid utdelningen av stipendier i Micael Bindefelds stiftelse till minne av Förintelsen är ett event som kronprinsessan kommer att prioritera.

Kate Middleton bar rosa innan hon fick sin dotter

Och nu är frågan om den ceriserosa kappan är en liten blinkning som syftar på barnen som prinsessparet väntar. Även Kate Middleton, hertiginna av Cambridge och gift med prins William, bar rosa kappa vid ett av sina sista framträdanden innan hon fick sitt andra barn, rapporterade brittiska The Gloss, vilket startade omfattande spekulationer kring barnets kön. Var det en prinsessa på väg? frågade sig britterna. Och drygt en månad senare föddes den lilla prinsessan Charlotte Elizabeth Diana på St Mary's Hospital i London.

Samtidigt ska påpekas att färgen är en favorit – Victoria bar till exempel en annan ceriserosa kappa vid sitt namnsdagsfirande 2010.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag