Här hittar de planet

Publicerad
Uppdaterad
LONDON/STOCKHOLM. Råkade flight 447 ut för den nya Bermudatriangeln?
Enligt Daily Star är området där vrakdelarna har hittats känt bland piloter och sjömän som en av de farligaste platserna i världen.
Tidningen beskriver det som att planet försvunnit i ett svart hål.
Air France-planet var som uppslukat i över ett dygn när de första vrakdelarna hittades, omkring 65 mil nordost om ön Fernando de Noronha.
I vattnet flöt ett flygplanssäte, en orange boj, vita metallbitar, olja och flygbränsle.
I natt bekräftade Brasilien att delarna kommer från planet.
- Det råder inte några tvivel att spillrorna kommer från Air France-planet, uppgav försvarsminister Nelson Jobim.

Försvann i "svart hål"

Planet, med 228 personer ombord, försvann från radarn på ett ställe över Atlanten där starka luftströmmar på upp till 200 km/h korsar varandra och skapar stormar så högt upp som på 18 000 meters höjd.
Daily Star skriver att planet i princip försvunnit i ett svart hål efter att ha hamnat mitt i en så kallad "perfekt storm" i området som kallas för just "Svarta hålet".
Enligt Daily Express var området känt som en "gravplats för transatlantiska flygare" när flygkonsten fortfarande var ung.
Nu höjs också oron för att "Svarta hålet" ska bli en ny Bermudatriangel, den välkända triangeln i närheten av Bermudaöarna där flera plan och skepp försvunnit spårlöst genom åren.
Enligt flera brittiska tidningar är platsen där flight 477 kraschade en av de allra besvärligaste att lyckas hitta delar av planet i.

Avgörande för svar

Till Reuters säger transportministern Jean-Louis Borloo:
- Det finns ingen kontinentalplatta i det området, och därför kommer de svarta lådorna troligtvis finnas på extrema djup.
Den svarta lådan blir helt avgörande om man ska ta reda på vad som orsakade kraschen.
- Det är endast den svarta lådan som kan ge svaret, uppger Jean-Louis Borloo.
Lådan sänder ut en signal i 30 dagar, eller så länge batteriet räcker. Efter det kommer den sannolikt att bli omöjlig att hitta. Jakten har därför förvandlats till en kamp mot klockan.
Enligt franska haveriutredare ska lådan som fanns i det aktuella planet klara trycket på djupt vatten. Men - ingen svart låda har någonsin hittats på så stort djup, rapporterar AFP.
Tills vidare vet man inte vad som orsakade haveriet.
- Ingen hypotes vinner över någon annan för tillfället. Det enda vi är säkra på är att vi inte fick någon nödsignal från planet, men att de automatiska signaler som skickades under tre minuters tid indikerar att alla funktioner hade gått sönder, uppgav premiärminister François Fillon inför det franska parlamentet i går.

Slitit hål i planet

George Sucupira, 68, ordförande för den brasilianska pilotföreningen APPA, ger i tidningen O Globo en teori om olyckan.
- Planet stötte på en kraftig turbulens och plötsligt inträffade ett tryckfall på grund av ett hål i någon del av flygplanskroppen. En elektrisk kortslutning och en serie andra fel skedde omedelbart, vilket gjorde att planet troligen började brytas sönder i luften. Det är som en explosion utan eld, orsakad av ett brott i planets struktur, säger han till O Globo.

Miniubåtar söker

Det skulle, enligt honom, förklara varför vrakdelar nu har påträffats i en linje i vattnet.
Men även om den svarta lådan hittas är det inte säkert att den ger svar på frågan "varför".
- En modern "svarta låda" innehåller stora mängder data under förutsättning att den är hel. Normalt sett får man åtminstone ledtrådar ifrån de här parametrarna, även om de kanske inte ger exakt svar på vad som har hänt, säger Lars Alvestål, haveriutredare på Statens haverikommission.
Tror du att man kommer att kunna få ett svar på vad som hände?
- Man brukar kunna komma med en orsak i en haveriutredning så småningom. Det är ganska sällan som man inte kommer någonstans.
Miniubåtar har nu satts in i sökandet efter den svarta lådan. I dag anländer också ett av den brasilianska marinens första fartyg till platsen.
Marinen utesluter inte det kan finnas överlevande i vattnet. Om någon klarat kraschen är vattnet varmt nog, mellan 28 och 30 grader, att överleva i en tid.
- De här temperaturerna gör att man kan klara sig i vattnet på obestämd tid, det hänger bara på uthålligheten hos varje person, säger amiral Domingos Savio Nogueira vid marinens kommunikationscentral till tidningen O Dia.
- Så länge det finns en möjlighet är vi där för att rädda överlevande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag