Kvinnor i Borås har bäst sex visar en undersökning.
Kvinnor i Borås har bäst sex visar en undersökning.

Här har kvinnorna bäst sex

Publicerad
Uppdaterad
Grattis kvinnor i Boråstrakten! Ni får orgasm flest av alla i Sverige.
- Det kan ha med det lugnare tempot att göra, säger Gunnel Beskow, klinisk sexolog.
I tidningen Amelia presenteras en ny sexundersökning som sprider sig över hela Sverige. Den visar bland annat att kvinnorna i före detta Älvsborgs län får flest orgasmer i landet. - Jämfört med storstadsregioner finns det troligen ett lugnare tempo i Älvsborg. Stress och spänning omöjliggör orgasm, säger Gunnel Beskow till Expressen.se. Hon menar att det är skillnad på rytmen i Boråstrakten och att den sociala biten kan vara en del till boråskvinnornas framgångar i sängen. - I Sjuhärad kanske man åker ett par mil för att lämna barnen på dagis. I Göteborg till exempel kör man helst bara runt kvarteret. Tar man sig tid mer för varandra i Borås? - Nej, man tar sig kanske inte tid. Men man har i sin livskvalitet en lägre stressnivå på grund av den omgivande miljön. Är kvinnor i Borås lyckligare än i andra städer? - Orgasm har inget med lycka att göra. Men rent generellt lever vi i Sverige i ett känslomässigt u-land, säger Gunnel Beskow. Har kvinnor i Borås ett bättre sexliv? - Det beror på vad du menar med ett bra sexliv. Orgasm är ett fysiskt och mentalt välbefinnande. Viktigt att poängtera är att en man aldrig kan ge orgasm till en kvinna som är spänd, blodflödet hindras av det, säger Gunnel Beskow.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag