Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här hålls statsbesök dagen efter Lilians död

Kungaparet välkomnade Turkiets president.Foto: Suvad Mrkonjic

Iklädda sorgeband kom kungaparet till Slottet för att välkomna Turkiets president, som är på statsbesök. Till tonerna av Sveriges nationalsång gjorde kungen honnör inför presidenten.

– Både kungen och drottningen ser sammanbitna ut. Det märks att de är tagna av vad som hänt, säger Expressens hovreporter Johan T Lindwall från Slottet.

Strax efter klockan 12 kom kungen och drottningen till den inre borggården. Nyss komna från hovstallet i två vagnar, ledda av hovstallmästaren Mertil Melin gick kung Carl Gustaf och drottning Silvia upp för den blå mattan på Slottets inre borggård för att hälsa Turkiets president välkommen.

Kungen var iklädd högtidsuniform med svart sorgeband. Silvia bar päls och en svart hatt.

– De är väldigt sammanbitna. Det märks att de är tagna av vad som hänt, säger Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Planerat statsbesök

Det turkiska presidentbesöket är planerat sedan länge. Men nyheten om prinsessan Lilians död i går har lagt sordin på stämningen.

– Solen skiner ner på kungen och presidenten. Men det är en avslagen stämning här på borggården, säger Johan T Lindwall.

I bakgrunden spelar Arméns musikkår. I övrigt är borggården nästan tom på folk, sånär som på några representanter från medierna.

– Det är mest turkiska journalister här, säger Johan T Lindwall.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.