Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har haft ett år som varit väldigt tufft”

Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

Klockan tolv inleds alliansmötet i Maramö.

I Nyhetsmorgon på berättade Annie Lööf om svikande opinionssiffror, sitt Maramö och tiden som partiledare:

– Jag har haft ett år som har varit väldigt tufft, säger hon till TV4.

Det senaste året har Annie Lööf kämpat mot sjunkande opinionssiffror, lågt förtroende och splittringar inom partiet. Trots motgångarna säger hon till TV4 att energin fortfarande finns kvar:

– Det finns en glöd i alliansen, vi hade hela augusti och september med massor av satsningar. Den här satsningen är till för att lägga upp strategier inför valet och för hur vi ska få väljarnas förtroende inför en tredje mandatperiod, säger Annie Lööf till TV4.

Inget klart för gemensam idéplan

Hur hon ställer sig till Fredrik Reinfeldts tidigare uttalanden om en gemensam idéplan för samtliga allianspartiet vågar hon inte svara på än:

– Det återstår att se. Vi har ett dygn framför oss där det är viktigt att diskutera hur vi ska arbeta. Hur ska vi jobba för att tjäna på samarbetet? Hur ska vi se till att svara på de utmaningar som svenska folket står inför? Utanförskap, miljö, att hela landet ska leva och liknande. De delarna behöver alliansen som helhet då relevanta svar på. Det är det främsta, säger Lööf till TV4.

"Den här byn består av mina släktingar"

Alliansmötet äger rum i Maramö, i Annie Lööfs föräldrahem. Centerledaren har själv ett mindre hus i anslutning till sina föräldrars villa, men mötet kommer att äga rum i föräldrarnas hus.

– Den här byn består av mina släktingar; farmor och farfar, faster, farbror och mina kusiner. Det är här jag känner väldigt mycket trygghet. Här är jag uppvuxen, skogen omger Maramö och här får jag väldigt mycket energi när jag kommer hem på helgerna, säger Annie Lööf till TV4 och fortsätter:

– Alla personer behöver energi och att kunna koppla av och ladda batterierna. Så här kopplar jag av och träffar familjen och släkten och här är jag ute och springer i skogen. Det är fantastiskt skönt!

"Det går snabbt att rasera ett förtroende"

Sedan Lööf tillträdde som partiledare har hon granskats för såväl kostnaderna för sina dubbla boenden som för generös representation inom Centerpartiet.

– Jag vet att det är tufft, och man ska granskas som politisk ledare. Sedan har jag haft ett år som har varit väldigt tufft med mycket turbulens inom partiet. Jag vet att det går snabbt att rasera ett förtroende, det tar längre tid att bygga upp ett förtroende. Och vi har börjat nu att bygga upp Centerpartiet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.