Anna Sjödin, riksordförande för SSU, greps i natt av polis efter våldsamt krogslagsmål på krogen Crazy Horse i Stockholm. Hon är misstänkt för våld mot tjänsteman.
Anna Sjödin, riksordförande för SSU, greps i natt av polis efter våldsamt krogslagsmål på krogen Crazy Horse i Stockholm. Hon är misstänkt för våld mot tjänsteman.

Här grips SSU-basen Anna Sjödin

Publicerad
Uppdaterad
SSU:s förbundsordförande Anna Sjödin, 29, greps av polis i natt efter ett våldsamt krogbråk i centrala Stockholm.
Flera vittnen uppger att Sjödin var mycket aggressiv mot ordningsvakterna.
- Hon är misstänkt för våld mot tjänsteman, säger Stefan Håkansson, vakthavande befäl på Södermalmspolisen.
Anna Sjödin.
Ordförande Anna Sjödin, pressekreterare Peter Skeppström och ytterligare ett antal SSU-kamrater festade på krogen Crazy Horse vid kändistäta Stureplan i natt. Vid tvåtiden spårade festen ur. Enligt ordningsvakten Babak Jemai uppstod bråket när Anna Sjödin nekades att beställa i baren på grund av att hon var för full. - Hon blev arg när hon inte fick beställa mer, säger han. - Jag säger till dem att de var avvisade för ordningsstörande, men de vägrar gå ut. När jag går iväg med hennes kompis hoppar Anna Sjödin på mig bakifrån. Enligt Jemai var Sjödin mycket våldsam. - Hon slog mig två gånger i bakhuvudet. När jag vänder mig slår hon rakt i ansiktet, säger han. Vilt tumult utbryter när Sjödins vänner blandar sig i slagsmålet. - Hon vevade omkring sig och skrek "jävla svartskalle", säger Jemai. - De slet sönder tröjan, radion är förstörd, min klocka är borta. Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet.

Sattes i polisbil

Tillsammans med en kollega höll Jemai fast den rasande förbundsordföranden till polispatrullen anlände. - Hon ska ha varit våldsam mot ordningsvakterna. Vi satte henne i vår bil och körde henne till stationen, säger Stefan Håkansson vid Södermalmspolisen. Sjödin fick tillbringa natten i en cell tills hon var nykter nog att kunna förhöras. - Hon misstänks för våld mot tjänsteman och kommer att höras under morgonen.

"Kallade henne slödder"

SSU:s pressekreterare Peter Skeppström var närvarande under bråket. - Vi kommer anmäla vakterna för övervåld. De var mycket brutala och hotade henne med fjäderbatong, säger han. Anna Sjödin skickade ett sms till Skeppström i natt där hon förklarade sitt agerande. Enligt Sjödin ska vakterna ha kallat henne för "blont jävla slödder".

Misstankarna kvarstår

Under söndagsförmiddagen släpptes Anna Sjödin av polisen. Misstankarna om våld mot tjänsteman kvarstår fortfarande enligt Bengt Hellström, stationsbefäl vid Södermalmspolisen. SSU:s pressekreterare Peter Skeppström säger till TT att Sjödin inte vill kommentera nattens händelser ännu. - Hon ska först tala med en advokat, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag