Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här grips misstänkte t-banerånaren av polis

Här grips mannen som misstänks för t-banerånen.Foto: TV4 och Polisen

Polisen har nu gripit en man misstänkt för den uppmärksammade stölden från Johnny, 38, vid tunnelbaneperrongen i Sandsborg i lördags morse.

Övervakningsfilmen visade hur en tjuv lämnade småbarnspappan liggande på spåret att bli överkörd av tåget.

– En person är gripen som skäligen misstänkt, säger Klas Jensgård, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

Det var i lördags morse som Johnny, 38, var på väg hem från en fest när han på tunnelbaneperrongen i Sandsborg råkade ut för tjuven. TV3-programmet "Efterlyst" visade i onsdags övervakningsfilmen från tunnelbanan där tjuven stal Johnnys plånbok, halskedja och mobiltelefon sedan Johnny fallit ner på spåret och slagit sig medvetslös efter att hans huvud träffat rälsen.

Polisen har under de senaste dagarna överösts med tips och har arbetat intensivt med spaningar.

Tre gripna

Totalt har tre personer gripits. En av dem är misstänkt för stölderna, och två är misstänkta för skyddande av brottsling. Polis hade under eftermiddagen haft span på en lägenhet och slog till mot adressen vid 20-tiden under fredagskvällen.

– När vi gick in i lägenheten såg vi en person som såg ut att stämma väl överens med personen på bilderna. Då tog vi med oss honom, Klas Jensgård.

Polisen har ännu inte lyckats kontrollera männens identiteter men uppskattar att de tre inblandade är i 30-årsåldern.

– Just nu är det så att vi har gripit en person och jag vill poängtera att han är skäligen misstänkt, säger Klas Jensgård.

Såg lugn ut

Bilderna från TV4 Nyheterna visar hur polisen sätter på mannen handfängsel och leder ut honom till en vit skåpbil.

Ett vittne, som såg gripandet då han var och handlade i området där mannen greps berättar att rånaren betedde sig lugnt och sansat under polisinsatsen.

– De ledde ut honom med handfängsel till en skåpbil. Han såg ut att vara ungefär i 35-årsåldern och hade på sig gråa jeans och vit t-shirt. Han gjorde inget motstånd, säger vittnet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.