Opererade hakan. Drottning Silvia ska flera gånger ha besökt brasilien för att genomgå plastikoperationer i ansiktet, uppger Dagens Industri. Bland annat ska hon då ha tagit bort överflödig vävnad under hakan.
Opererade hakan. Drottning Silvia ska flera gånger ha besökt brasilien för att genomgå plastikoperationer i ansiktet, uppger Dagens Industri. Bland annat ska hon då ha tagit bort överflödig vävnad under hakan.

"Här gör Silvia sina plastikoperationer"

Publicerad
Uppdaterad
Här är de två kliniker som drottning Silvia upprepade gånger besökt för att genomgå plastikoperationer i Brasilien.
Drottning Silvia ska ha opererat hakan samt besökt en klinik som specialiserat sig på injiceringar av botox, ett rynkutslätande nervgift, uppger i dag Dagens Industri.
Den senaste tiden ska drottningen ha besökt Ligia Kogos klinik.
Kliniken. Silvia uppges 1991 ha opererat sin haka på plastikkirurgi Ivo Pitanguys klinik.
Flera gånger har det spekulerats i om drottning Silvia har genomgått plastikoperationer. Bland annat har det uppgetts att drottningen tagit bort rynkor i ansiktet samt att hon opererat bort en födelsefläck från hakan. Hovet har konsekvent vägrat ge några kommentarer.

Stjärnkirurg opererade

Nu skriver Dagens Industri Weekend att drottning Silvia besökt Brasiliens fixstjärna inom plastikkirurgi, Ivo Pitanguy, för "att fullända sin skönhet" vid ett besök i Brasilien 1991. Då ska överflödig vävnad under hakan tagits bort.

Injektioner med botox

Dagens Industri citerar även nyhetsmagasinet Veja som uppger att drottning Silvia den senaste tiden i stället besökt Ligia Kogos klinik. Med 33 000 patienter är Ligia Kogos näst stört i världen på botox, ett rynkutslätande nervgift. Hos Ligia Kogos arbetar 37 personer ofta dygnet runt. En dos botox kostar 2 500. Men enligt DI får klinikens personal inklusive städerskor och parkeringsvakter nervgiftet injicerat gratis – vare sig de vill eller inte.

Ingreppen registrerar inte

Plastikkirugi i Rio kostar ned till en tredjedel av vad det kostar i Europa eller USA: Dess-utom behöver ingen där hemma registrera ingreppet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag