Här gifter hon sig - med sin mördare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
För en vecka sedan sköt David Masenta ihjäl sin gravida fästmö innan han tog sitt eget liv. I går vigdes det döda paret.
Foto: SIPHIWE SIPHIWE

Först sköt David Masenta, 35, ihjäl sin gravida fästmö.

Sedan tog han sitt eget liv.

Nu gifter sig det döda paret i var sin kista.

Det sydafrikanska paret hade varit tillsammans i mer än tre år, men bröllopet hade inte blivit av. Deras vänner vittnar om att allt inte stod rätt till, paret hamnade ofta i bråk.

Dödligt gräl

 För en vecka sedan grälade paret på nytt. David Masenta drog fram en pistol och avlossade minst ett dödande skott mot sin fästmö, Mgwanini Molomo, 25. Därefter riktade han pistolen mot sig själv och avslutade sitt eget liv. Begravningen fick vänta. Deras familjer ville att ceremonin skulle kombineras med ett bröllop. – Vi vill komma ihåg dem som ett lyckligt par och skänka dem en lycklig framtid, säger en talesman för släktingarna till tidningen Sowetan.

Båda bar vitt

 Etnologen Mathole Motshekga säger till tidningen: –  I afrikansk kultur finns inte döden, bara separationen mellan kropp och själ. En präst åtog sig att viga paret i går i byn Ceres i området Limpopo. David Masenta bar en ljus kostym, hans mördade hustru en vit klänning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.