Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här går lejonet till attack på cirkusen

Plötsligt gick lejonet till attack.
Barnen skrek av skräck när föreställningen spårade ur.

Cirkusen blev plötsligt blodigt allvar när lejonet bet sin skötare i halsen och släpade runt honom i cirkusen framför åskådarna.

- Min dotter grät hela natten, berättar en kvinna som filmade lejonattacken.

Det var under söndagskvällen som ett lejon ihop med sin skötare skulle utföra ett trick framför den förväntansfulla cirkuspubliken när lejontämjaren plötsligt attackerades.

Med ett fast grepp runt mannens hals släpade lejonet runt på honom i ringen.

I klippet som lagts ut på Facebook hör man hur barn skriker av skräck. Föräldrar bar ut sina barn i panik medan lejonet fortsatte attacken.

Arrangören släppte ut rök i arenan för att distrahera lejonet som tappade sikt på mannen och på så sätt kunde tämjaren ta sig ut.

Incidenten inträffade halvvägs in i showen på en cirkus i Doullens i norra Frankrike, skriver Daily Mail.

Lejontämjaren togs akut till sjukhus med allvarliga skador, enligt lokal medier.

Kvinnan som filmade attacken postade det på Facebook och beskrev hur kvällen hade slutat i skräck: ”Det är min dotter som skriker i videon, hon grät hela natten.”

Lejonet kommer inte tas ur cirkusen i Doullens

En representant för cirkusen säger att tämjaren har jobbat med lejon i flera år.

– Attacken har lämnat honom förvirrad eftersom han har uppfostrat och tränat lejonet själv och aldrig haft problem förut, säger en representant från cirkusen till tidningen Francebleu.

Offret har genomgått en fem timmar lång operation och mår efter omständigheterna bra, meddelar hans familj. Han kommer stanna kvar på sjukhuset för observation de närmsta dagarna.

Men attacken har inte skrämt i väg tämjaren och cirkusen kommer fortsätta.

Anhöriga till offret säger att lejonet mår och äter bra och att det aldrig varit på tal att avliva det. Lejonet kommer att fortsätta vara en del av cirkusen och när tämjaren återhämtat sig kommer deras uppträdanden ihop att fortsätta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.