Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här går knivmannen efter blodiga mordet

Se filmen i spelaren ovan: Mannen springer efter sin exfru innan han hugger ihjäl henne med 40 knivhugg, enligt åklagaren.
Sanije Dubrani, 44, mördades.
Foto: Privat
Bilder från övervakningskameror visar mannens väg nere i gångtunneln under tågstationen.
Bilder från övervakningskameror visar mannens väg nere i gångtunneln under tågstationen.
Mannen på väg ner i gångtunneln.

Bilderna visar hur mannen väntar på resecentrum i Linköping – och när exfrun kommer angriper han henne. 

Efter att han utdelat 40 knivhugg i det som åklagaren beskriver som en ”avrättning” lämnar han platsen. 

Men bara minuter senare kommer han tillbaka med en väska.

Rättegången mot den misstänkte gärningsmannen börjar på torsdagen i Linköping. Han står åtalad misstänkt för mord och olaga hot efter att ha attackerat sin exfru Sanije Dubrani, 44, på resecentrum i staden. 

Hon hade nyligen klivit av ett tåg för att träffa sina barn i ett möte arrangerat av socialen. 

– Det här är en tragisk och fruktansvärd händelse. Jag menar att vi har ett mycket gott bevisläge. Hela händelsen finns på övervakningsfilm och flera vittnen var också på plats när det hände, har vice chefsåklagare Malin Axelsson som är förundersökningsledare tidigare sagt. 

Kom tillbaka

Enligt Malin Axelsson försökte flera personer avbryta angreppet på platsen. Men när huggen var utdelade och kvinnan låg livlös på marken flydde även vittnena. 

Övervakningsbilder visar sen hur mannen agerar på platsen. 

Bilderna visar hur mannen går genom gångtunneln med en lång kniv.

Han vankar fram och tillbaka med kniven i handen innan han tar sin vita keps från marken och lämnar platsen. Olika kameror visar hur han långsamt tar sig bort från gångtunneln – innan han återvänder. 

Då har han en väska i handen som han lägger intill Sanije Dubranis kropp. Kort därefter lägger han sig själv nära kvinnan och inväntar polisen. 

När han gripits medger den misstänkte mördaren att han ”slog henne med en kniv”, och motiverade våldet med att hans och hennes familj var ”fiender”. 

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning men ska inte haft en allvarlig psykisk störning. 

Sanije Dubrani och den misstänkte gärningsmannen har nio gemensamma barn. Vänner och släkt har tidigare berättat för Expressen om hennes rädsla att åka till Linköping för att träffa sina barn då risken fanns att hon skulle stöta på pappan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.