Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här går det snett för Stefan Löfven

Stefan Löfven – efter missödet.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven passade också på att träffa närpolisen på Böda camping.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT NYHETSBYRÅN

Att lata sig i hängmattan är inte för vem som helst.

Fråga bara Stefan Löfven – hans korta paus på Böda camping höll på att sluta med ett riktigt magplask. 

Men statsministern verkade ta det lilla missödet med gott humör.

Statsminister Stefan Löfven (S) väljer bort Almedalsveckan på Gotland i år. I stället har han gett sig ut på en turné runtom i landet. I dag hade turen kommit till Böda camping på Öland. Där passade han på att träffa presumtiva väljare – och lata sig en stund i några campares hängmatta.

Men när Stefan Löfven la sig till rätta i det uppspända tygstycket krängde hela ställningen till. I ett kort ögonblick höll pressuppbådet och semesterfirare andan – skulle Sveriges statsminister trilla pladask ner på gräsmattan?

Turligt nog ryckte en kvinna vid ställningen snabbt in och stabiliserade den svajande statsministern. Efter några spridda skratt försökte Stefan Löfven snabbt skämta bort det hela:

– Jag skulle kunna bli kvar här, säger han i tv-inslaget.

 

LÄS MER: Löfvens attack: Står i Almedalen bland riskkapitalister 

Kritiserade Lööf för vinster i välfärden

Kanske var det dagens tidigare känga till Centerpartiets partiedare Annie Lööf som hade gjort statsministern sugen på att vila fötterna. Efter att ha kritiserats för att ”söndra och härska i alliansen” av Lööf i måndags, valde Löfven att ge igen med ett litet nålstick om vinster i välfärden i dag:

– Jag blir bekymrad av att man står i Almedalen bland riskkapitalister och uttrycker en uppfattning som inte delas av svenska folket överhuvudtaget. Jag har så svårt att se viljan att pengarna inte ska gå till välfärden, utan att de ska gå till vinster, sa Stefan Löfven under en pressträff på färjan mellan Oskarshamn och Byxelkrok på Öland tidigare i dag.