Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här försöker han sälja den stulna vasen

Övervakningskameran från auktionshuset i Stockholm visar hur mannen lämnar in den värdefulla vasen.
Det var efter ett tips från vasens ägare, Lars Månsson, som den stulna vasen sedan kunde beslagtas av polisen på tisdagen

På Antikmässan stals en värdefull vas för 200 000 kronor.

Här lämnar mannen in vasen på ett auktionshus – dagen efter den stals.

– Vilka idioter, säger vasens ägare Lars Månsson om händelsen.

Vid förra helgens Antikmässa som anordnades på Stockholmsmässan i Älvsjö skedde ett tiotal stölder. En av de antikviteter som stals var en värdefull vas av den danska keramikern Axel Salto. På mässan hade vasen ett pris på 200 000 kronor.

På bilder från en övervakningsvideo som Expressen tagit del av syns det hur en man lämnar in den värdefulla vasen till ett auktionshus i Stockholm. Inlämnandet skedde på måndagen, bara en dag efter att vasen anmälts stulen. De som arbetade på auktionshuset hade inte hunnit få någon information från polisen om att vasen var stulen och de lade därmed upp den till auktion på sin hemsida.

"Vilka idioter"

Det var efter ett tips från vasens ägare, Lars Månsson, som den stulna vasen sedan kunde beslagtas av polisen på tisdagen. Han var med när polisen beslagtog vasen och han kunde då konstatera att det var hans vas

– Vilka idioter. Först stjäla den och sedan lämna den på ett auktionshus direkt, säger Lars Månsson.

Själv har han arbetat med antikviteter i drygt fyrtio år och har ställt ut på Antikmässan i ett trettiotal år. På måndagskvällen fick han ett mms från en kompis som hade sett hans vas på auktionssidan.

– Sådana här grejer som är exklusiva, det är alltid någon som hittar det, säger Lars Månsson.

Två gripna för häleri

I fredags greps två personer som har kopplingar till stölderna på Antikmässan. De greps misstänkta för häleri och släpptes under söndagen. Men misstanken om häleri kvarstår.

– Det var bra att man hittade dem, säger polisens presstalesperson, Lars Byström.

Polisen kommer att fortsätta utreda stölderna vid Antikmässan.

– Det man är intresserad av nu är ju vem som har begått själva gärningen och stulit föremålen, säger Lars Byström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.