Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här föll pojken utför bergväggen

Föll handlöst nedför bergväggen. Här föll den unge pojken utför bergväggen. Livräddare från Tylösand tog sig simmande fram till klippavsatsen som kan haräddat pojkens liv. En stund senare var också räddningstjänstens båt framme. Samtidigt klättrade pojkens kamrat upp för väggen igen.
Här föll en ung pojke handlöst nedför den lodräta bergväggen.
En klippavsats, någon meter ovanför vattnet, kan ha räddat hans liv.
Om han fallit i vattnet är det inte säkert att han kommit upp igen, säger räddningsledaren Ulf Petersson.
Den 20-talet meter höga bergväggen i stenbrottet vid Grötvik utanför Halmstad är lätt att se från vägen mot populära Tylösand. Därför blev flera personer vittnen till hur två pojkar i tioårsåldern klättrade på klipporna i går kväll. När en av pojkarna plötsligt föll handlöst kunde åskådarna snabbt larma SOS. Både räddningstjänsten och livräddarna från Tylösand deltog i den komplicerade räddningsaktionen. Livräddaren Thomas Karlsson, 25, tog sig simmande ut till den skadade pojken som landat på en klippavsats, någon meter ovanför vattnet. Tillsammans med kollegan Johan Söderlund, 23, hjälpte han pojken tills räddningstjänstens båt kom fram.

Var kontaktbar

– Han hade skador i ansiktet, ont i benet och frös. Han var kontaktbar, men kunde inte säga hur långt han fallit, berättar Thomas Karlsson. Den skadade pojkens kamrat, som fortfarande befann sig på klippväggen, fick hjälp av en polisman. Båda pojkarna kommer från trakten. Den skadade pojken togs till sjukhuset i Halmstad men klarade sig enligt polisens uppgifter i går kväll utan allvarliga skador.

Populär plats

Det gamla stenbrottet är inhägnat och egentligen inte avsett som badplats. Ändå är platsen populär framförallt bland barn och ungdomar som dyker från de höga klipporna ner i vattnet. – Tyvärr är det så, och det är konstigt att det inte händer olyckor oftare. Vårt råd är att man absolut inte ska leka där, säger Ulf Petersson. Livräddarna i Tylösand
    Under sommaren finns ett drygt 15-tal livräddare stationerade på Tylösand. Livräddarna jobbar ideellt och har jour dygnet runt.
      Gruppen har flera uppdrag förutom bevakningen av stranden. Bland annat åker man på ambulanslarm i närområdet och på uppdrag i vattnen omkring Halmstad där livräddarnas speciella kompetens kan behövas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.