Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här firar prinsessan Estelle Lucia i tv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Prinsessan Estelle firade Lucia i hovstallet tillsammans med mamma Victoria.
Foto: Kungahuset.se
I röd tomtedräkt lyssnade Estelle på luciatågets skönsång.
Foto: SVT
Estelle nickade när hon fick frågan om hon satt bra på shetlandsponnyn Frossa.
Foto: SVT
Kronprinsessan och prinsessan tyckte att det var ett fint Luciafirande, berättade hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg.
Foto: SVT

Luciafirandet är i full gång – så också för prinsessan Estelle. Iklädd en röd tomtedräkt firade hon högtiden i Hovstallet tillsammans med mamma Victoria och en liten ponny.

Strax före klockan sju på fredagsmorgonen inledde prinsessan Estelle Luciafirandet i Hovstallet. Sittandes på Shetlandsponnyn Frossa, som föräldrarna fick i present inför bröllopet 2010, följde hon Luciatåget tillsammans med mamma kronprinsessan Victoria.

Följde luciasångerna

I klippet från SVT Morgon syns hur prinsessan storögt följde luciasångerna. Estelle, som var klädd i en röd tomtedräkt, klappade ponnyn och vinkade när tåget gick förbi.

– Kronprinsessan och prinsessan tyckte att det var ett fint Luciafirande och det var särskilt roligt att få träffa hästarna, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationschef på Hovet, till Expressen.

När SVT:s reporter frågar om Estelle sitter bra på Frossa, blir svaret ett kort nickande och:

– Mm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.