Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här finns Sveriges värsta hyresvärd

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Trasiga tvättmaskiner och brist på varmvatten är ett par av klagomålen som de boende i Heimstadens fastigheter i Norra Skåne riktat mot värden. Antalet klagomål har gett hyresvärden den tvivelaktiga titeln "Sveriges värsta" i Hyresgästföreningens granskning. 

- Vi är de första att beklaga, säger Heimstadens vd Patrik Hall till Hem & Hyra.

Norskägda Heimstaden äger 873 lägenheter i Helsingborg, Landskrona, Klippan och Örkelljunga. Under ett års tid har 34 av de boende vänt sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp. Och med de siffrorna är Heimstaden sämst av de 200 kommunala och privata värdar i Sverige som granskats.

Dåligt ursprungsskick

 Beståndet i Norra Skåne köptes för ett drygt år sedan, enligt vd Patrik Hall som menar att husen var i dåligt skick när de köptes.

 – Men vi har lagt ner stora summor på att komma ifatt med underhållet och det kommer vi att fortsätta med, säger han till Hyra & Hem.

 Granskningen bygger på antalet klagomål som resulterat i medlemsärenden mellan oktober förra året och ett år framåt. Granskningen gäller de största värdarna i Hyresgästföreningens tio regioner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.