Prärievargen hade fastnat i grillen på bilen – och var vid liv. Foto: Faksimil från FacebookPrärievargen hade fastnat i grillen på bilen – och var vid liv. Foto: Faksimil från Facebook
Prärievargen hade fastnat i grillen på bilen – och var vid liv. Foto: Faksimil från Facebook
Georgie Knox säger vidare att hon hon hade hållit "motorvägshastighet" och inte hade märkt någonting. Foto: Faksimil från FacebookGeorgie Knox säger vidare att hon hon hade hållit "motorvägshastighet" och inte hade märkt någonting. Foto: Faksimil från Facebook
Georgie Knox säger vidare att hon hon hade hållit "motorvägshastighet" och inte hade märkt någonting. Foto: Faksimil från Facebook
Inlägget på Facebook har blivit viralt. Foto: Faksimil från FacebookInlägget på Facebook har blivit viralt. Foto: Faksimil från Facebook
Inlägget på Facebook har blivit viralt. Foto: Faksimil från Facebook

Här får prärievargen snålskjuts – fastnade i bilens grill

Publicerad

Vilken resa!

Kvinnan trodde att hon hade kört på prärievargen.

I själva verket hade det lurviga djuret fastnat – i bilens grill.

Georgie Knox, från Airdrie i Alberta, Kanada, var på väg till jobbet när hon såg en prärievarg springa rakt framför bilen, som bland annat Huffington Post rapporterat om.

– Jag hörde ett krasande ljud och trodde att jag kört över och dödat den, skriver hon i ett inlägg på sin Facebooksida.

Säger att hon inte märkte djuret

Georgie Knox berättar att hon hann köra drygt tre mil och nästan var framme vid jobbet i Calgary när en byggarbetare signalerade till henne vid ett trafikljus. Byggarbetaren berättade att hon hade en prärievarg i bilens front. Prärievargen hade fastnat i grillen på bilen – och var vid liv. Den tittade upp mot henne men kunde inte röra sig.

– När jag gick ut tittade den här stackarn upp och plirade åt mig, säger Georgie Knox på Facebook.

Georgie Knox säger vidare att hon hade hållit "motorvägshastighet" och inte hade märkt någonting alls.

Djuret klarade sig mirakulöst

Hon larmade djurvårdare som skickade personal som kunde få ut djuret och föra det i säkerhet. Hon fick höra att prärievargen mådde bra och att den blivit utsläppt vid Kananaskis, ett naturområde utanför Calgary.

– Mirakulöst nog blev han lösgjord och hade minimala skador, säger Georgie Knox på Facebook.

Inlägget på Facebook har gillats över 427 000 gånger och fått över 221 000 delningar.

– Det är uppenbart att moder natur har andra planer för den här speciella lilla figuren, konstaterar Georgie Knox i inlägget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag