Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här drunknade en 1-årig flicka

Ramlade ner i dammen. Ambulanspersonal försökte förgäves få liv i den lilla flickan sedan hon ramlat ner i en damm. Men förgäves. Hennes liv gick inte att rädda.
Den lilla flickans liv gick inte att rädda.
Hon ramlade i trädgårdsdammen och lyckades inte ta sig upp.
Det är djupt tragiskt, säger Tommy Nilsson, länsvakthavande befäl vid polisen.
Den ett år och åtta månader unga flickan hade i går morse följt med sin pappa till hans arbete som avbytare på en gård utanför Umeå. Strax efter klockan sex upptäckte han att dottern var borta. Förtvivlat sprang han runt och letade efter sin dotter. Klockan 8.40 larmade han polisen. – Vi skickade allt vi hade, fem personer. Senare anslöt en hundpatrull, säger Tommy Nilsson.

Polisman hittade flickan

När polisen höll på att kontakta brandkåren, hemvärnet och undersöka möjligheten att anlita en helikopter kom det fruktansvärda beskedet. – En av polismännen hittade flickan liggande i en trädgårdsdamm en bit längre bort, säger Tommy Nilsson. Polisen försökte få liv i flickan. Ambulanspersonalen som anlände tog över återupplivningsarbetet. – Men allt var förgäves. Flickans liv gick inte att rädda, säger Tommy Nilsson. Flickans far hade de senaste två veckorna varit ansvarig för en stor svinfarm i samhället Degernäs söder om Umeå. Gårdens ägare var på resa i USA. När fadern anlände till gården gick han in i ladugården för att ge grisarna mat och göra rent. Dottern stannade kvar på gårdsplanen utanför och lekte. När fadern efter tio minuter skulle titta till dottern var hon borta. – Det är ledsamt. Barn är så snabba. Det är tyvärr sådant som händer, säger kvinnan som bor i grannstugan där trädgårdsdammen finns 150 meter från ladugården.

Präst stöd för familjen

Flickan fördes till Umeå universitetssjukhus där större delen av släkten träffades under gårdagen. Sjukhusprästen Göte Hedlund fanns där som stöd. – Man behöver inte prata. Bara finnas där. Det handlar om att möta den kompakta tystnaden, gråten och sorgen. Att hålla om varandra, säger Hedlund.