Här deltar Kamala Harris i pridetåget

Kamala Harris deltog som första amerikanska vicepresident någonsin i pridetåget.
Foto: TASOS KATOPODIS / CNP / POLARIS
Kamala Harris krävde ökat lagstadgat skydd för HBTQ-personer.
Foto: TASOS KATOPODIS / CNP / POLARIS

Här blir Kamala Harris den första sittande vicepresidenten att delta i en Pridemarsch.

Under sin korta marsch uppmanade hon kongressen att driva igenom större rättigheter för HBTQ-personer.

– Vi måste se till att vårt transsamhälle och våra unga är skyddade, sa Kamala Harris.

Iklädd en tröja med orden ”Love is Love” gick Kamala Harris med i pridetåget i Washington i lördags. Marschen blev inte lång för vicepresidenten, bara något kvarter, men hon hann med att uppmana kongressen att driva igenom den så kallade ”Equality Act”, etill tillägg till medborgarrätten som bland annat ska skydda HBTQ-personer från diskriminering och trakasserier.

– Vi behöver fortfarande skydd när det gäller anställningar och bostäder. Det är fortfarande så mycket arbete som behöver göras och vi är hängivna och vi förstår vikten av den här rörelsen, sa Kamala Harris i WRC-TV.

– Glad Pridedag!

https://twitter.com/VP/status/1403852192373641216

Republikaner och religiösa grupper har protesterat mot ”Equality Act” eftersom, menar de, lagen kan kränka vissa personers religiösa tro. Lagen har redan röstats igenom i representanthuset, men det är oklart om det kommer att kunna gå igenom i den jämnt fördelade senaten.

Kräver ökat skydd enligt lagen

I ett inlägg på Twitter på söndagen återupprepade Kamala Harris sitt krav om att HBTQ-personer måste få stärkt lagligt skydd. I klippet hon delar talar hon om framstegen som gjorts, men också om det hårda arbete som krävs framöver.

– Det är ett arbete för att utöka skydd inom bostadsmarknaden, anställningar och utbildning, såväl som skydd för transpersoner. Vi vill att ni ska veta att vi ser er och vi hör er. Presidenten och jag kommer inte vila innan alla har samma lagstadgade skydd.

Blir den första kvinnliga vicepresidenten
https://twitter.com/VP/status/1404106290188615681

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.