Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här brinner bilarna på parkeringsplatsen

Larmet om en brand på en parkeringsplats i Upplands-Bro kom klockan 01.42 natten mot torsdagen.Foto: LÄSARBILD

En husbil, en husvagn och fyra bilar eldhärjades i Upplands-Bro natten till torsdagen.

– Det är förbannat tråkigt att man ska behöva oroa sig för det här, säger sexbarnspappan Åke Holm, 51, som blev vittne till händelsen.

Larmet kom klockan 01.42 natten mot torsdagen om en brand på en parkeringsplats vid Fasanstigen i Upplands-Bro.

– En polispatrull uppmärksammade flera brinnande fordon och de tillkallade räddningstjänst, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Åke Holm såg räddningstjänsten komma.

– Brandkåren kom farande med två bilar. Jag såg en rökpelare och åkte dit för att se hur stor skada det var. Då hade ganska mycket folk samlats och jag såg flera fordon som brann.

Polisen söker vitten

En husbil, en husvagn och en personbil blev helt utbrända och ytterligare tre personbilar fick skador. Ingen person skadades dock enligt polisen, som rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

– Det är tråkigt att det är så här i bostadsområdena. Tyvärr är det alltför vanligt och det är klart att man är orolig att det ska hända igen. Jag tror nog inte att de som tänder på tänker på att elden kan sprida sig, säger Åke Holm.

"Jag tror nog inte att de som tänder på tänker på att elden kan spridas", säger sexbarnspappan Åke Holm.Foto: Privat / PRIVAT

Polisen söker efter vittnen.

– Vi tar gärna emot tips på telefon 114 14 om man har gjort iakttagelser i området vid den tiden, säger Sven-Erik Olsson.

Brand även i Rinkeby

Även i Stockholmsförorten Rinkeby brann det natten till torsdagen. En utbränd bil hittades i närheten av en plats där polisen attackerats av stenkastande ungdomar.

– Några stenar kastades mot polisen och någon sten träffade en polisbil. Det är bara att konstatera att det är så här det går till, sa Olsson om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.